Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Čitateljica šalje: Varivo od heljde i poriluka

Nakon što smo prije par dana objavili tekst o maminoj goveđoj juhi, dobili smo nekoliko recepata za "obroke pripremljene po maminoj recepturi". Mnogima su mame uzor u kuhinji, pa postoje neki jako dragi recepti koje pokušavamo ponoviti. Druge pak, prilagodimo našem načinu pripreme obroka, pa napravimo nove kombincije i okuse, poznatih namirnica. 

Naša čitateljica Kristina za nas je spremila varivo od heljde i poriluka. Ovo je izvrstan i energetski bogat obrok koji je najbolje jesti prije treninga, jer će vam heljda dati energiju za napore na treningu. 

Kristininu poruku prenosimo u cijelosti:

"Dragi Fitovci, evo danas jednog tradicionalnog recepta, malo izmijenjenog prema mojim fitness načelima. 

Sastojci: 

  • 1 glavica crvenog luka,
  • 1 šalica (manja za kavu) oljuštene heljde,
  • 4 mrkve,
  • 4 manja poriluka,
  • 1 manja glavica celera,
  • 1 šaka graška,
  • 4 blanširane rajčice (oljuštena koža)

Luk stavite pržiti na žlici (maloj) maslinovog ulja, dodajte rajčicu i ulijte 1l vode. Kad zakuha izmiksajte štapnim mikserom. Nakon toga dodajte celer i mrkvicu na kockice i grašak.

akon 5 minuta stavite heljdu (koja je prije toga namočena 15 min u vrućoj vodi.). Dolijte još vode po želji. Izrežite poriluk, i ubacite u varivo. Nek se krčka još nekih 5 min (po želji, može i duže). Stavite čajnu žličicu kurkume, posolite i popaprite po želji. 

Dobar tek!"

Objavljeno 31.08.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija