9. Fitness&Aerobic Camp (dan 1 i 2): Miketa rasturio, 250 vježbača u ekstazi!

Pišem vam iz Vodica. Ovdje se održava 9. Fitness&Aerobic Camp na kojem je Fitness.com.hr medijski partner pa da vam prenesem nekoliko dojmova od prvoga i prve polovice drugoga dana. Dakle, kada se nađete među 250 ljudi koji vježbaju, ne možete ne željeti vježbati. Cijeli dan. 

Camp je otvorio Fernando Miranda sa satom Stepa, Nina Stojadinović s Dynamc Stretch i Marko Črljenec s Fit for Life, Volume 2. Dakle, svatko je već u prvome satu mogao pronaći nešto za sebe: plesni trening, trening dinamičkog istezanja i trening funkcionalnog treninga. I bilo je svima jasno, 9. izdanje Fitness&Aerobic Campa će ponuditi pregršt različitih satova, energije, zabave, učenja i širenja pozitivne fitness atmosfere.

Ipak, bit ću potpuno subjektivna i izdvojit ću jednog prezentera koji je jučer doslovno "razbio" svoj sat! To je Aleksandar Miketa koji je svojim Ground Forceom (Primal Move) pokazao nešto potpuno drugačije od svega ostaloga. Vrlo jednostavnim bodyweight pristupom Miketa je pokušao postići kvalitetu pokreta, bez kompenzacije, kojom je kod vježbača poboljšao koordinaciju i senzomotoriku, te ih vratio i iskonskim pokretima koje smo izgubili u modernom načinu života. Zaključak: sve je u fleksibilnosti, mobilnosti i snazi. Ako budete imali priliku, svakako odite na sat Ground Forcea. Miketa je zakon!

Subota je krenula s jogom. Svojom Wake-up Jogom, sve nas je probudila Biljana Dorotić-Džolić. Sunce su vježbači pozdravili jogom i nedugo nakon toga, sunco je i svanulo među oblacima koji su prijetili nad vodičkim hotelom Olympia. Dan sam nastavila u funkcionalnom smjeru: na satu agilnosti i pliometrije Tajane Grujčić. Dakle, znate one preponice, ljestvice i slično... i to sve morate preskakati u svim načinima i smjerovima. E tad sam osjetila koliko me teretana ukrutila, ali hrabro sam izdržala. Nakon sat vremena pauze otišla sam na sat grčkog gurua za funkcionalne treninge Panosa Balatsinosa imena Athletic Base Workout. Nakon toga sam bila mrtva i ovo vam pišem u ležećem položaju.

Plan za poslijepodne? 

Partner joga koju vode Biljana i Marko Antunović. Javim vam jesam li preživjela ;)

Pozdrav iz Vodica. 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Jednostavne tortilje s mljevenim mesom (za lijene i gladne) x 2
    Zaključili smo odavno: tortilje svi volimo. I koliko god ideja smislili, uvijek će svaka nova biti dobrodošla. Ovo je još jedna, jednostavna, ukusna, sočna...  3 tortilje 200 g mljevenog mesa 1 paprika 1 tikvica 1 glavica luka malo maslinovog ulja začini: papar, sol, začinksa paprika, peršin Na tavi zagrijete maslinovo ulje pa ubacite na trakice narezano povrće i poklopite pa pustite da se krčka. Pazite da vatra nije prejaka i da povrće ne zagori. kad je pri kraju, ubacite mljeveno...
  • Proteinski dip s povrćem x 3
    Često me prijatelji ili klijenti pitaju što jesti za međuobrok. Najčešće tad posegnu za nečim što znaju da nije najbolje rješenje, iako bi već i šaka badema bili prihvatljivo rješenje.  Ovo je jedna ideja koju ja često radim za međuobrok kad imam različitog povrća i kad imam vremena za reckanje... dakle, najčešće je to vikendom.  U ovom slučaju od povrća je bila:  1 rajčica 1 krastavac 1 paprika 1/3 avokada 1/4 limuna Limunom pospite avokado, da ne pocrni. Sve ostalo povrće narežit...
  • Škampić-ražnjići na žaru x 2
    Par puta godišnje zaželim se jesti škampe. Točnije, zaželim ih se češće, ali na tanjuru završe 2-3 puta u godini. Ovaj put sam ih pripremila najjednostavnije moguće - kao ražnjiće na gril tavi.  200 g očišćenih škampa 2 žlice maslinovog ulja 2 češnja češnjaka Nabola sam ih na štapiće i stavila na zagrijanu gril tavu. Može i na roštilj, ali ga se meni nije dalo paliti samo zbog toga.  kad su se škampi ispekli, izvadila sam ih na tanjur i premazala s mješavinom maslinovog ulja i na sitn...
  • Spiralna tikvica s bolonjezom x 4
    Spiralizator je u mom domu prije par godina bio pravi hit. Sve što sam uhvatila u ruku od hrane, ugurala sam u taj strojček i narezala u obliku spirale. Hrana tada izgleda zanimljivije, a prema onoj analogiji da je vino finije ako ga pijete iz lijepe čaše, tako je i hrana ukusnija ako ljepše izgleda. Ipak, u spiralizatoru najčešće i dan-danas završi tikvica. Ona dobro glumi tjesteninu u tom obliku, pa joj je sudbina zapečaćena: 1 tikvica 200 g mljevenog mesa 1 žličica maslinovog ulja 1 ...