Zaustavite sve što radite - vrijeme je za toplu čokoladu, ali zdravu verziju!

Tko o čemu ja o čokoladi.

Da, stalno sam u potrazi za rješenjem da smanjim unos nezdravih slatkiša, pa isto toliko napora ulažem u pronalazak zdravih alternativa. Na red je pala topla čokolada.

Mislim, realno, tko ne voli toplu čokoladu i to još ako je kombinirate s nekim dodacima... slatkoj priči se ne nazire kraj.

No, dala sam si truda pronaći ipak jednu zdraviju verziju. Naime, ova topla čokolada je posebna jer u nju ne ide ona za kuhanje koja je prepuna nezdravih rafiniranih šećera, već tu nastupa sirovi kakao koji možete pronaći u trgovinama zdrave hrane.

Nakon što sam je probala, i to u nekoliko navrata, shvatila sam da mi je zapravo jako ukusna.

Iz tog razloga bilo bi jako sebično da recept ne podijelim s vama. Vjerujem da će se dopasti svim kroničnim slatkoljupcima koji se žele izbaviti iz tog zla... 

Sastojci

2 šalice bademovog mlijeka
2 žlice sirovog kakao praha
1 žličica kokosovog ulja
1 žličice ekstrakta vanilije
prstohvat kajenskog papra
prstohvat soli

Postupak

U lonac ulijte bademovo mlijeko i zagrijavajte ga dok lagano ne zakipi pa maknite s vatre. Zatim, dodajte sve ostale sastojke i pjenjačom mutite oko dvije minute dok se sve ne poveže. Čokoladu ulijte u šalice, a na vrh pospite malo cimeta i samo uživajte!

Kakav ti je post? 
protip - koristite mlijeko indijskih orascica umjesto bademovog - dodajte dvije zlicice kokosovog secera
tmslv.ptrcvc
16.12.18. u 11:06
line
1 Komentara
Zadnji postovi od Sienna:
  • Kad se špinat i mozzarella udruže nastane jedan jako ukusni složenac x 12
    Ovaj recept - složenac od špinata i mozzarelle je dokaz da možete jesti dijetni i fini zalogaj za večeru ili pak ručak. Nema puno kalorija, a u svakom zalogaju ćete uživati. Ono što vam još ide u prilog je jednostavna i stvarno brza priprema. No, ono što traje i na što vi ne možete utjecati jest iščekivanje da pećnica odradi svoje. Ali, to je nekako u cijeloj priči zanemarivo, zar ne? (Ja sam u međuvremenu usisala stan :) Pa evo, ovaj složenac je vrlo često na našem kućnom meniju i jako brzo...
  • Chia i bobičasto voće u smoothieju koji ćete obožavati x 5
    Činjenica je da za pripremu smoothieja ne morate biti nikakav vješti gastro znalac ili osoba od kuhinje. Za ovaj energetski napitak potrebno vam je tek nekoliko svježih namirnica i jedan dobar blender. A kako je smoothie često na mom jutarnjem meniju iz razloga jer je zdrav i hranjiv i dugo me drži sitom, tako sam paralelno stalno u procesu kombiniranja i isprobavanja raznolikih namirnica i drugačijih izvedbi. Evo jednog recepta koji mi je u posljednje vrijeme posebno drag zbog chia sjemenki...
  • Chapati - preukusne indijske pogačice koje se jednostavno pripremaju x 2
    Ne znam koja je to točno veza između chapatija i mene, ali kad ih vidim servirane na stolu ne mogu ih prestati jesti. Naime, prijateljica koja nas redovito zove na večere već zna da što god pripremala da chapati mora biti na meniju, barem kao predjelo ili dodatak uz neko od jela. Zapravo se radi o pogačici koja je u Indiji praktički sinonim za naš kruh i nezaobilazan im je dio obroka. Ono što je super jest da ne sadrži kvasac. Prije nekoliko dana konačno sam se i ja odvažila napraviti ih dom...
  • Jedan fini bolognese od crvene leće x 4
    U našoj kući uvijek su svi voljeli bolonjez, a kroz godine se on servirao u sve lakšim i lakšim verzijama s obzirom na to da je moj želudac postajao sve osjetljiviji i osjetljiviji. S klasične mesne kombinacije mljevenog mesa prešla sam samo na mljevenu puretinu, a odnedavno i povremeno na vege verziju u kojoj leća imitira meso. Osim što je ovo odlična verzija za vegetarijance, mesojedi zapravo neće biti nimalo zakinuti jer je leća sama po sebi hranjiva i puna vlakna. Pa, ako općenito volit...