Poželjeli ste se francuske salate? Donosimo verziju s batatom i veganskom majonezom

Francuska salata - mogli bih reći da je u pitanju tradicionalno jelo koje većinom svi spremamo za vrijeme blagdana.

Iako sam dosad prakticirala onu klasičnu verziju, ove godine sam se odlučila za jednu malo alternativniju u kojoj sam krumpir prema jednom receptu koji sam pronašala online, mudro zamijenila batatom, a veganska majoneza uskočila je na mjesto one klasične.

S obzirom na to da je planiram raditi za Novu godinu za više ljudi, bilo mi je bitno isprobati je prije i doznati je li to ono što mi se zapravo dopada i očekujem uopće od francuske salate...

S obzirom na to da recept sada dijelim i s vama, poruka je jasna. Jako, jako fino! 

Sastojci

2 bijela batata (srednje veličine)
2 šalice graška
3 mrkve (srednje veličine)
1 manji celer
1 staklenka kiselih krastavaca
200 g veganske majoneze
2 sojina jogurta
prstohvat himalajske soli i papar

Priprema

Ogulite batate i celer te ih narežite na sitnije kockice. Oprane i oguljene mrkve isto narežite na kockice jedna veličine.

U prokuhanu slanu vodu ubacite prvo mrkvu na 2-3 minute, pa onda batat, grašak i celer.

Kad je povrće skuhano, izvadite ga i ostavite da se ohladi. U međuvremenu i krastavce narežite na kockice.

Sve sjedinite te pomiješajte s veganskom majonezom te umiješajte i sojine jogurte koji će to sve skupa ublažiti. Osobno volim light verziju francuske salate. 

Po želji posolite i poparite te stavite u hladnjak na sigurno (smijeh).

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
6
0
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija