Popečci od palente ili kako se pripremaju žganci za odrasle

Kad smo bili klinci često smo jeli famozne žgance (palentu), bilo s vrhnjem ili mlijekom. Sjećam se kako nam je mama uvijek govorila kako su žganci dobri za probavu i želudac.

Danas, kad smo svi ipak odrasliji i dalje volimo pripremati žgance (obično kad nemamo ništa doma za jelo), ali kad si stariji odeš i na jednu novu razinu.

Možda svojim prijateljima ne poslužuješ žgance u metalnoj zdjelici (flashback na vrtić), ali postoji verzija 2.0 kad to jelo jednostavno pretvoriš u malo elegantnije popečke od palente.

Kažu svi koji su probali da je fino, a to kažem i ja... E i da, i u ovoj verziji funkcioniraju s malo vrhnja (smijeh).  

Sastojci

150 g palente
1 glavice luka
1 žlica kokosovog ulja
1 jaje
himalajska sol
listići mente


Priprema

Na ulju u vrućoj tavici popržite luk. Pomiješajte prženi luk s prethodno skuhanom i vrućom palentom, jajetom i nasjeckanim listićima mente. Posolite i oblikujte rukama popečke te ih zapecite na tavi.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
9
0
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija