Popečci od palente ili kako se pripremaju žganci za odrasle

Kad smo bili klinci često smo jeli famozne žgance (palentu), bilo s vrhnjem ili mlijekom. Sjećam se kako nam je mama uvijek govorila kako su žganci dobri za probavu i želudac.

Danas, kad smo svi ipak odrasliji i dalje volimo pripremati žgance (obično kad nemamo ništa doma za jelo), ali kad si stariji odeš i na jednu novu razinu.

Možda svojim prijateljima ne poslužuješ žgance u metalnoj zdjelici (flashback na vrtić), ali postoji verzija 2.0 kad to jelo jednostavno pretvoriš u malo elegantnije popečke od palente.

Kažu svi koji su probali da je fino, a to kažem i ja... E i da, i u ovoj verziji funkcioniraju s malo vrhnja (smijeh).  

Sastojci

150 g palente
1 glavice luka
1 žlica kokosovog ulja
1 jaje
himalajska sol
listići mente


Priprema

Na ulju u vrućoj tavici popržite luk. Pomiješajte prženi luk s prethodno skuhanom i vrućom palentom, jajetom i nasjeckanim listićima mente. Posolite i oblikujte rukama popečke te ih zapecite na tavi.

Kakav ti je post? 
https://www.fitness.com.hr/blog/sit_nica/Palenta-za-velike--.aspx mame nas baš inspiriraju :)
sit_nica
06.12.18. u 12:16
line
1 Komentara
Zadnji postovi od Sienna:
  • Hrskave mesne okruglice sa sezamom x 1
    Mesne okruglice jedu se gotovo u cijelom svijetu. Recepata stvarno ima u izobilju, no sve mesne okruglice imaju nekoliko zajedničkih dodirnih točaka. Nema veze radite li klasične ćufte, švedske mesne okruglice ili neki treći tip, da bi okruglice bile savršene trebate pripaziti na nekoliko stvari, a to su: oblikujte ih rukama, dobro ih posolite, birajte kvalitetno meso i ne zaboravite luk... Ja vam donosimo jedan recept sa sezamom što ih čini hrskavima. Provjerite u nastavku kako napraviti ov...
  • Finooo! Zapečene tikvice s parmezanom x 2
    Tko voli tikvice neka digne dva prsta? (smijeh) Naime, na ovaj recept sam naišla sasvim slučajno, točnije, trebao mi je prilog uz ručak, a da budu tikvice, a da ne budu pripremljene na klasičan način. Ukratko, trebao mi je neki twist i onda sam naišla na ovo - pečene tikvice s parmezanom. Sve što trebate znati jest da je priprema vrlo brza, i da su jako ukusne... Sastojci 2 velike tikvicežlica maslinovog uljažličica limunovog soka1 režanj češnjaka (usitnjen)2 žlice ribanog parmezanaoriganoh...
  • Batat bruskete... zvuči zanimljivo, jel' da? x 8
    Ako volite bruskete i sve inačice, onda će vam se sigurno svidjeti i ova verzija u kojoj nema kruha. Da, vjerujem da ste se tu zainteresirali kao i ja kad sam prvi put čitala ovaj recept, a onda ga i pripremila.  Naime, kruh će ovdje biti zamijenjen batatom i sigurna sam da se protiv toga nećete pobuniti (smijeh). Kada govorimo o nadjevu, on je nekako klasičan, ali ipak u konačnici okusom drugačiji s obzirom na to da je podloga batat. Kako napraviti ove famozne batat bruskete pročitajte u na...
  • Udovoljite si: proteinske čoko praline koje možete sami napraviti kod kuće x 3
    Zasladili biste si dan? Ne želite puno zgriješiti? Onda za vas imamo jedno zgodno rješenje, a to su čoko praline koje možete napraviti sami. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, jako malo vremena i truda, a dobit ćete pravu malu proteinsku senzaciju u kojoj ćete uživati. Pa, krenimo...  Sastojci 2 žlice kakaa u prahu1 mjerica whey proteina (okus čokolade)2 žlice maslaca od kikirikija4 žlice kokosovog ulja Priprema U posudu stavite whey protein i kakao, dobro promiješajte. Potom dodaj...