Patlidžan kao dostojna zamjena za mljeveno meso ili kako napraviti vege bolonjez

  • 0 komentara
  • 7 x
  • ponedjeljak, 11 ožujka, 2019. u 05:53

Bolonjez - svi ga volimo i u većini slučajeva podsjeća nas na omiljeni obrok iz djetinjstva, zar ne? Volimo ga i danas, ali ono što se promijenilo jest da volimo i sve njegove inačice.

Ovo je samo jedna od njih, verzija u kojoj patlidžan dostojno zamjenjuje mljeveno meso.

U nastavku vam donosim vegetarijansku opcija bolonjeza, a koja će vam, garantirano, biti jednako ukusna i fina. 

Sastojci

1 patlidžan
1 celer
2 mrkve
1 manja glavica luka
3 češnja češnjaka
3 rajčice
2 žlice koncentrata rajčice
malo soli i papra
malo sušenog bosiljka
2 žlice kokosovog ulja
tjestenina po želji

Priprema

Na tavici zagrijte kokosovo ulje. Dodajte nasjeckani luk, celer i mrkvu narezanu na kockice. Miješajte, posolite i popaprite pa pustite da sve skupa omekša.

Nakon kojih 7 minuta dodajte i patlidžan koji ste prethodno narezali isto na kockice.

Kad i on omekša dodajte narezane rajčice i koncentrat od rajčice.

Sve skupa pustite još da se kuha 15-20 minuta te pred kraj kuhanja dodajte i usitnjeni češnjak i začine.

Za cjelokupni dojam polijte ovaj umak preko tjestenine i uživajte jer ste upravo dobili jedan vrlo ukusan vege obrok - ručak. 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od Sienna:
  • Ukusna večera: rižini rezanci s avokado umakom x 3
    Pred kraj dana svi smo već pomalo umorni i na izmaku snaga. Sve znam, a još kad počnemo razmišljati što skuhati pa pojesti za večeru, padne nam roleta na oči. No, evo jednog olakšanja u obliku recepta koji je zapravo vrlo jednostavan i efektan, a mogao bi vam biti i ukusan - posebice ako volite avokado. Ukratko, rižini rezanci se jako brzo skuhaju, a za umak sve sastojke samo trebate ubaciti u blender i to je to… Sastojci rižini rezanci (one prozirne)1 avokadosok od 1/2 limunarežanj češnja...
  • Nevjerojatno dobar snack: čips od rotkvica x 6
    Prvo, tko bi uopće pomislio da se od rotkvica može napraviti čips? E pa može. Tko bi rekao da je to čips koji smijete jesti navečer u bilo kojim količinama. E pa smijete. Ako vam se jede jedan neobičan, ali ukusan snack, onda biste si definitivno mogli prirediti ovo gastro iznenađenje za vaše nepce... Probajte, sigurno nećete požaliti.  Sastojci 15 rotkvicaoriganosolmaslinovo ulje Priprema Rotkvice narežite na tanke ploškice i stavite ih u posudu. Dodajte im maslinovo ulje, sol i origan...
  • Je li stiglo vrijeme za (proteinsku) ledenu kavu? x 5
    Ne znam za vas, ali u posljednje vrijeme stalno sanjarim o ledenoj kavi. Možda je to jer svako malo u posljednje vrijeme skoknem vikendom do mora gdje me dočeka lijepo, skoro pa ljetno vrijeme. Potaknuta tom atmosferom odlučila sam tako klasičnu kavu zamijeniti onom ledenom, proteinskom. Ako ste zaboravili kako se ono radi, evo podsjetnika... Naravno, morate je ispijati slamkom kako bi sve bila u skladu s ritualom (smijeh).  Sastojci 30 g whey proteina (okus vanilije)300 ml nekog biljnog...
  • Fina salata čije je sastojke odredio moj hladnjak, a ne ja x 2
    Koliko česte jedete salatu, bilo za ručak ili pak za večeru? Ja često. Pritom nemam neke posebne preferencije kada su sastojci u pitanju, a cijeli scenarij uglavnom ovisi o namirnicama koje pronađem u hladnjaku. Dakle, nije da se nešto posebno pripremam unaprijed za salatu. Takva je i ova, ali to ne umanjuje njezinu kvalitetu i okus. Pa, ako trebate inspiraciju za neku brzinsku i zdravu salatu, onda se možete poslužiti mojom verzijom koju vam donosim u nastavku ili u komentarima podijeliti n...