Nemate ideju za prilog? Mi imamo - batat u marinadi od meda zapečen u pećnici

Priznajem, strašno volim batat i stalno sam u nekim razmišljanjima kako ga pripremiti i kombinirati, a da bude malo drugačiji.

Ovo je jedna verzija kada mi zatreba konkretan prilog, za publiku za koju znam da ga isto tako voli.

Pa, kad se idući put nađete u situaciji premišljanja što pripremiti uz to meso, sjetite se ovog recepta...

Sastojci

1 kg oguljenog batata
1/4 šalice vode
2 žlice smeđeg šećera
2 žlice meda
1 žlica maslinovog ulja


Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

U zdjelu stavite vodu, smeđi šećer, med i maslinovo ulje. Dobro promiješajte.

Batat narežite na ploške i poslažite na lim za pečenje. Prelijte ih marinadom i pecite oko 45 minuta. Izvadite i okrenite svaku plošku na drugu stranu. Nastavite peći još 15 minuta.

Kad ovo jednom napravite, to je to, zaglibili ste i uvijek ćete to raditi (smijeh). Govorim iz iskustva. 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od Sienna:
  • Hrskave mesne okruglice sa sezamom x 1
    Mesne okruglice jedu se gotovo u cijelom svijetu. Recepata stvarno ima u izobilju, no sve mesne okruglice imaju nekoliko zajedničkih dodirnih točaka. Nema veze radite li klasične ćufte, švedske mesne okruglice ili neki treći tip, da bi okruglice bile savršene trebate pripaziti na nekoliko stvari, a to su: oblikujte ih rukama, dobro ih posolite, birajte kvalitetno meso i ne zaboravite luk... Ja vam donosimo jedan recept sa sezamom što ih čini hrskavima. Provjerite u nastavku kako napraviti ov...
  • Finooo! Zapečene tikvice s parmezanom x 3
    Tko voli tikvice neka digne dva prsta? (smijeh) Naime, na ovaj recept sam naišla sasvim slučajno, točnije, trebao mi je prilog uz ručak, a da budu tikvice, a da ne budu pripremljene na klasičan način. Ukratko, trebao mi je neki twist i onda sam naišla na ovo - pečene tikvice s parmezanom. Sve što trebate znati jest da je priprema vrlo brza, i da su jako ukusne... Sastojci 2 velike tikvicežlica maslinovog uljažličica limunovog soka1 režanj češnjaka (usitnjen)2 žlice ribanog parmezanaoriganoh...
  • Batat bruskete... zvuči zanimljivo, jel' da? x 8
    Ako volite bruskete i sve inačice, onda će vam se sigurno svidjeti i ova verzija u kojoj nema kruha. Da, vjerujem da ste se tu zainteresirali kao i ja kad sam prvi put čitala ovaj recept, a onda ga i pripremila.  Naime, kruh će ovdje biti zamijenjen batatom i sigurna sam da se protiv toga nećete pobuniti (smijeh). Kada govorimo o nadjevu, on je nekako klasičan, ali ipak u konačnici okusom drugačiji s obzirom na to da je podloga batat. Kako napraviti ove famozne batat bruskete pročitajte u na...
  • Udovoljite si: proteinske čoko praline koje možete sami napraviti kod kuće x 3
    Zasladili biste si dan? Ne želite puno zgriješiti? Onda za vas imamo jedno zgodno rješenje, a to su čoko praline koje možete napraviti sami. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, jako malo vremena i truda, a dobit ćete pravu malu proteinsku senzaciju u kojoj ćete uživati. Pa, krenimo...  Sastojci 2 žlice kakaa u prahu1 mjerica whey proteina (okus čokolade)2 žlice maslaca od kikirikija4 žlice kokosovog ulja Priprema U posudu stavite whey protein i kakao, dobro promiješajte. Potom dodaj...