Najkremastiji pire koji ste ikada probali

Ajmo danas biti malo kreativniji. Da, znam da je najjednostavnije napraviti pire krumpir. No, postupak je vrlo sličan i za jedan malo drugačiji pire, onaj od cvjetače. A okusom je nenadmašiv.

Pa, idući put kad budete pripremali jelo uz koje vam bude potreba prilog, kao recimo pire, sjetite se ovog recepta. Iznenadit ćete i sebe i ostale kojima pripremate ručak...

Sastojci

1 velika glavica cvjetače
3 žlice maslaca
400 ml vode
sol i papar po želji

Priprema

Operite cvjetaču i nasjeckajte je na sitne komade. U loncu otopite tri žlice maslaca. Na maslacu propirjajte cvjetaču tri do pet minuta.

Kada cvjetača omekša dodajte 400 ml vode i sol po želji. Poklopite lonac i pustite da sve kuha oko 10 minuta.

Procijedite cvjetaču, no zadržite 50 ml tekućine od kuhanja.

Pomiješajte kuhanu cvjetaču s tekućinom od kuhanja i napravite pire uz pomoć štapnog miksera.

Po potrebi dodajte još komadić otopljenog maslaca, te sve zajedno začinite soli i paprom.

Ovaj pire od cvjetače nek vam bude prilog uz neki dobar komad pečenog mesa. Dobar tek. Mljac!

Objavljeno 02.06.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija