Ono kad se miris sataraša širi po stanu... Uf, ima li išta bolje. Ovo jelo, u mojoj kući je klasik, a vjerujem i vama. Često ga pripremamo, a volimo nekad i da je pomalo ljutkast, ali to je po želji.
Ovaj recept isproban je već nekoliko puta i postao nam je najdraži, pa ga dijelim i s vama... Malo je reći da obožavam sataraš.
Sastojci
2 srednje velike glavice luka
2 režnja češnjaka
4 paprike
6-7 rajčica
1 mala chilli papričica
maslinovo ulje
sitno sjeckani peršin
sol, papar
Priprema
Luk očistite pa ga usitnite. Potom očistite i paprike od sjemenki te ih narežite na veće kockice. I rajčice narežite na kockice.
Na zagrijano maslinovo ulje ubacite chilli papričicu. Aromatizirajte ulje jedno 3-4 minute, pa potom dodajte luk, pirjajte ga dok ne postane staklast.
Na luk dodajte paprike i nastavite s pirjanjem. Ako ne volite da bude ljutkasto, nakon 10 minuta izvadite chilli papričicu, pa dodajte rajčice, protisnuti češnjak.
Posolite i popaprite te poklopite i ostavite da se jelo kuha na laganoj vatri 20-25 minuta.
Sataraš je gotov kad velik dio tekućine ispari. Probajte za vrijeme kuhanja.
Pred sam kraj kuhanja dodajte i začine po želji, kao što je primjerice sitno sjeckani peršin ili nešto što vam još paše.
Ja sataraš obično jedem s rižom, a nekad si na naglo i ispečem i teleću šniclu, ali vi kako vas volja i kako vam paše. Dobar tek!
Objavljeno 12.08.2019.