Jedan domaći (malo ljutkasti) sataraš

Ono kad se miris sataraša širi po stanu... Uf, ima li išta bolje. Ovo jelo, u mojoj kući je klasik, a vjerujem i vama. Često ga pripremamo, a volimo nekad i da je pomalo ljutkast, ali to je po želji.

Ovaj recept isproban je već nekoliko puta i postao nam je najdraži, pa ga dijelim i s vama... Malo je reći da obožavam sataraš. 

Sastojci

2 srednje velike glavice luka
2 režnja češnjaka
4 paprike
6-7 rajčica
1 mala chilli papričica
maslinovo ulje
sitno sjeckani peršin
sol, papar 

Priprema

Luk očistite pa ga usitnite. Potom očistite i paprike od sjemenki te ih narežite na veće kockice. I rajčice narežite na kockice.

Na zagrijano maslinovo ulje ubacite chilli papričicu. Aromatizirajte ulje jedno 3-4 minute, pa potom dodajte luk, pirjajte ga dok ne postane staklast.

Na luk dodajte paprike i nastavite s pirjanjem. Ako ne volite da bude ljutkasto, nakon 10 minuta izvadite chilli papričicu, pa dodajte rajčice, protisnuti češnjak.

Posolite i popaprite te poklopite i ostavite da se jelo kuha na laganoj vatri 20-25 minuta.

Sataraš je gotov kad velik dio tekućine ispari. Probajte za vrijeme kuhanja. 

Pred sam kraj kuhanja dodajte i začine po želji, kao što je primjerice sitno sjeckani peršin ili nešto što vam još paše.

Ja sataraš obično jedem s rižom, a nekad si na naglo i ispečem i teleću šniclu, ali vi kako vas volja i kako vam paše. Dobar tek! 

Objavljeno 12.08.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija