Nisam mogao odoljeti, prenosim još jedan fenomenalan recept Ane - YogiAna.
Prvi recept sam objavio ovdje, prenosim recepte naše suradnice Ane koja uživa u hrani po Paleo principima.
Svi maštamo o kolačima i tortama koji nisu toliko kalorični i koje sadrže ekstra malo šećera - e pa ovo je jedna od takvih - pripremite po sljedećem receptu!
Bogata čokoladno-bademasta podloga i lagana osvježavajuća krema od naranče savršeni su spoj. Probajte!

Sastojci:
Čokoladna podloga
2 čaše badema
2 žlice hladno prešanog kokosovog ulja (sobna temperatura)
4 žlice meda
2 žlice sirovog organskog kakao praha
Krema od naranče
2,5 čaše indijskih oraščića (prethodno namakanih u vodi barem 3 h)
3 žlice hladno prešanog kokosovog ulja (sobna temperatura)
2/3 čaše meda ili manje prema okusu
ribana korica 3 naranče
sok 3 naranče
Priprema:
Čokoladna podloga
1. usitniti bademe (može se koristiti električni mlinac za kavu)
2. bademima dodati med, kakao prah i kokosovo ulje koje je bilo na sobnoj temperaturi i lako se grabi žlicom te sve dobro pomiješati kako god najbolje možete (možete koristiti sjeckalicu, mora se miješati u 2 navrata, bilo je dosta messy ali nema veze :)
Utisnuti prstima podlogu na dno kalupa za tortu
Krema od naranče
1. u blenderu pomiješati sve sastojke dok smjesa ne bude glatka.
ako je pregusto i blender se ne vrti dodati još malo soka od naranče...ali ne previše jer će krema biti prerijetka i možda se neće moći lijepo učvrstiti
2. nasuti kremu na čokoladnu podlogu
Ostaviti u frižideru 24 sata.
Vjerujem da će se ovaj recept svim paleo fanovima svidjeti.
Uživajte!
Objavljeno 01.04.2013.
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji8komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija