Zdravo FITovci, evo još jednog ukusnog recepta.
Ukusna topla salata od mekane puretine i hrskavih listova salate - idealna za poseban ručak ili večeru. Lagano i ukusno!

Vrijeme pripremanja: 15 minuta, plus 30 minuta za mariniranje
Vrijeme kuhanja: 10-15 minuta
Za 2 - 4 osobe
Sastojci:
200 g purećih prsa, bez kože i kosti
125 ml suhog šerija
5 ml (1 čajna žlica) meda
5 ml (1 čajna žlica) želea od crvenog ribiza
5 ml ( 1 čajna žlica) curryja u prahu
5 ml (1 čajna žlica) paprike u prahu
Prstohvat mljevenog đumbira
Svježe mljeveni crni papar
15 ml (1 jušna žlica) maslaca
125 ml vrhnja
Vinski ocat, prema ukusu
Soli, prema ukusu
1 glavica kovrčaste endivije
1 glavica radiča
1 maleni avokado
15 ml (1 jušna žlica) maslinovog ulja
100 g narezanih gljiva
5 slanih cijelih badema
Priprema jela:
1. Puretinu narežite na tanke komade i odložite.
2. Za marinadu, u zdjeli pomiješajte šeri, med, žele od crvenog ribiza, curry u prahu, papriku u prahu, đumbir i papar.
3. Dodajte puretinu i dobro promiješajte. Ostavite da se 30 minuta marinira na hladnom mjestu.
4. Šupljikavom žlicom izvadite puretinu iz marinade i stavite na tanjur. Sačuvajte marinadu.
5. Rastopite maslac u tavi, dodajte puretinu i pržite dok sa svih strana ne dobije zlatnosmedu boju, povremeno okrećući. Odložite.
6. Dodajte marinadu u tavu i umiješajte vrhnje. Pustite da provri i kuhajte na jakoj vatri oko 3 minute. Dodajte ocat i soli prema ukusu. Maknite s vatre i držite na toplom.
7. Ako je potrebno, natrgajte velike listove kovrčaste endivije i radiča na manje komade. Raspolovite avokado, izvadite i bacite košticu. Ogulite i narežite na kriške. Odložite.
8. Zagrijte ulje u tavi, dodajte gljive i kratko pržite. Držite na toplom.
9. Bademe pržite na suho u tavi dok ne dobiju svijetlosmeđu boju.
10. Povrće stavite u zdjelu, odozgo složite puretinu, a mlaki umak poslužite zasebno. Ukrasite bademima i odmah poslužite.
Prijedlog za serviranje
Poslužite uz toplu lepinju ili seljački kruh.
Napomena
Upotrijebite piletinu umjesto puretine. Šeri možete zamijeniti sokom od jabuka, crnim ili bijelim vinom. Čilijem u prahu zamijenite curry. Uzmite tikvice umjesto gljiva.
izvor:zena.hr
Uživajte u klopi, lagana je, niskokalorična i odlična za ljeto!
Dobar tek! :)
Ukusna topla salata od mekane puretine i hrskavih listova salate - idealna za poseban ručak ili večeru. Lagano i ukusno!

Vrijeme pripremanja: 15 minuta, plus 30 minuta za mariniranje
Vrijeme kuhanja: 10-15 minuta
Za 2 - 4 osobe
Sastojci:
200 g purećih prsa, bez kože i kosti
125 ml suhog šerija
5 ml (1 čajna žlica) meda
5 ml (1 čajna žlica) želea od crvenog ribiza
5 ml ( 1 čajna žlica) curryja u prahu
5 ml (1 čajna žlica) paprike u prahu
Prstohvat mljevenog đumbira
Svježe mljeveni crni papar
15 ml (1 jušna žlica) maslaca
125 ml vrhnja
Vinski ocat, prema ukusu
Soli, prema ukusu
1 glavica kovrčaste endivije
1 glavica radiča
1 maleni avokado
15 ml (1 jušna žlica) maslinovog ulja
100 g narezanih gljiva
5 slanih cijelih badema
Priprema jela:
1. Puretinu narežite na tanke komade i odložite.
2. Za marinadu, u zdjeli pomiješajte šeri, med, žele od crvenog ribiza, curry u prahu, papriku u prahu, đumbir i papar.
3. Dodajte puretinu i dobro promiješajte. Ostavite da se 30 minuta marinira na hladnom mjestu.
4. Šupljikavom žlicom izvadite puretinu iz marinade i stavite na tanjur. Sačuvajte marinadu.
5. Rastopite maslac u tavi, dodajte puretinu i pržite dok sa svih strana ne dobije zlatnosmedu boju, povremeno okrećući. Odložite.
6. Dodajte marinadu u tavu i umiješajte vrhnje. Pustite da provri i kuhajte na jakoj vatri oko 3 minute. Dodajte ocat i soli prema ukusu. Maknite s vatre i držite na toplom.
7. Ako je potrebno, natrgajte velike listove kovrčaste endivije i radiča na manje komade. Raspolovite avokado, izvadite i bacite košticu. Ogulite i narežite na kriške. Odložite.
8. Zagrijte ulje u tavi, dodajte gljive i kratko pržite. Držite na toplom.
9. Bademe pržite na suho u tavi dok ne dobiju svijetlosmeđu boju.
10. Povrće stavite u zdjelu, odozgo složite puretinu, a mlaki umak poslužite zasebno. Ukrasite bademima i odmah poslužite.
Prijedlog za serviranje
Poslužite uz toplu lepinju ili seljački kruh.
Napomena
Upotrijebite piletinu umjesto puretine. Šeri možete zamijeniti sokom od jabuka, crnim ili bijelim vinom. Čilijem u prahu zamijenite curry. Uzmite tikvice umjesto gljiva.
izvor:zena.hr
Uživajte u klopi, lagana je, niskokalorična i odlična za ljeto!
Dobar tek! :)
Objavljeno 01.07.2011.
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji1komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija