Polpete s mozzarellom, rajčicama i inćunima

Polpete su mi jedno od najdražih jela i često ih pripremam na razne načine. Ovo je alternativa klasičnim polpetama sa šalšom. Ako su vam draže takve, sa šalšom, poslužite ih uz pire od batata, Hokkaidice ili cvjetače, umjesto uz uobičajeni pire krumpir. :)

Pripremite, za polpete:

600g mljevene junetine
1 srednje veliku glavicu luka
1 jaje
60g  mljevenih badema
1 žlicu mljevenog lana
himalajsku sol
papar
2 rajčice
2 loptice mozzarelle
6 inćuna

Pomiješajte mljeveno meso s nasjeckanim lukom, mljevenim bademima, lanom i dodajte jaje. Začinite pa oblikujte polpete. Prepecite ih na ulju, da dobiju boju s obje strane.
Zagijte pećnicu na 200C.

Poslažite polpete u vatrostalnu posudu i na svaku stavite plošku rajčice. Posolite, popaprite, posipajte s malo origana.

Na svaku šnitu rajčice položite šnitu mozzarelle. Na vrh položite trakice inćuna u križ. Ako su inćuni deblji, prerežite ih po dužini. Pecite 10ak min, dok se mozzarella ne otopi. Poslužite sa salatom.

 

 

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od maja_jduo:
  • Pomfri od tikvica (LCHF) x 18
    Ako ste ljubitelj tikvica poput mene, onda vjerojatno stalno smišljate nove načine pripreme ovog voća. Da, kulinarski su povrće i tako se pripremaju, ali tikvice su zapravo voće. Iako su meni najdraže same, samo lagano prodinstane s malo maslinova ulja, često pripremam i razne vrste polpeta, lazanje i mnoga druga jela. Radi brata i njegove cure, koji se hrane po LCHF principima ovaj put sam pripremila pomfri od tikvica, s bademima i parmezanom. Ako ne želite koristiti parmezan, upotrijebite s...
  • Carski drobljenac ili Kaiserschmarren x 7
    Carski drobljenac jedno je od onih jela koja me odmah podsjete na djetinjstvo. Baka ga je najčešće radila na klasičan način - s grožđicama natopljenim u rumu, koji bi zamirisao cijelu kuhinju. Meni je bila draža varijanta s džemom od šljiva, ali i sa svježim voćem pa ga upravo na taj način najčešće pripremam. Mnogi kažu da je drobljenac slatki omlet ili neuspjeli, polomljeni omlet, ali iako na prvi pogled neugledno jelo, jako je ukusno. Ujedno i jedno od najdražih jela cara Franje Josipa, po ...
  • Green balance smoothie x 4
      Green balance New Formula je koncentrirana alkalna superhrana, takozvana „zelena“ formula sačinjena od 11 izuzetnih biljaka pažljivo odabranih i međusobno izbalansiranih u sinergiji sa cinkom koji doprinosi normalnom kiselinsko baznom metabolizmu i normalnoj funkciji imunološkog sustava. Obzirom da često radim smoothieje svih vrsta, ovaj opis Green balance praha odmah me privukao. Naravno, smoothie možete napraviti bez ikakvog praha, od samog voća ili povrća, no zašto ga ne biste "pojač...
  • Slane pogačice ili muffini bez brašna (LCHF) x 7
    Jaje je izuzetna namirnica velike hranjive vrijednosti, bogata mikromineralima i vitaminima. Odličan je izvor fosfora, selena, riboflavina, željeza, cinka, vitamina A, B6, B12, D i E. Prednost ove naoko jednostavne i obične namirnice je u tome da je možete pripremiti na bezbroj načina - kuhana, pečena na oko, kao omlet, kajgana, poširana, u raznim umacima, za povezivanje, zgušnjavanje, u kremama i kolačima... Budući da smo dečko i ja trenutno na prehrani koja se bazira na proteinima i mast...