Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

"Tiramisu" s voćem

Tiramisu sam stavila u navodnike jer iako je nalik tom desertu, nema bitne sastojke koji ga čine tiramisuom - kavu i Marsala liker. Ovaj su put umjesto njih dodatak maline i drugo šumsko voće, te se piškote namaču u mlijeku i rumu. U originalnim receptima često su sirova jaja, tj. sirovi žumanjci u kremi i snijeg od bjelanjaka, no ja to uglavnom izbjegnem tako što žumanjke kuham na pari i umjesto sirovog snijega upotrijebim istučeno slatko vrhnje.

Umjesto svježeg voća možete upotrijebiti ukuhano šumsko voće ili pekmez od šumskog voća. Bit će izuzetno ukusno i u toj varijanti.

Pripremite, za posudu 30x25cm:

4 žumanjka

100g šećera

oko 200ml mlijeka

rum ili liker po želji

500g kremastog posnog sira ili mascarponea

400ml slatkog vrhnja

paket piškota (40ak komada)

750g svježeg voća ili ukuhanog s par žlica šećera ili 450g pekmeza od malina/šumskog voća

100g malina za ukrašavanje

čokoladice za ukrašavanje

 

Stavite žumanjke u posudu na pari i tucite da postanu prozračni i pjenasti. Pripazite da posuda sa žumanjcima nije uronjena u vodu ispod. Dodajte šećer pa tucite dok se krema ne zgusne, otprilike 10ak minuta. Maknite s pare i ohladite.

U drugoj posudi izmiksajte posni sir ili mascarpone, da bude posve kremast. Ulijte kuhane žumanjke i preklapajte kremu spatulom, da se svi sastojci prožmu.

Istucite slatko vrhnje u šlag i lagano pomiješajte s kremom.

Piškote jednu po jednu namačite u mlijeko s rumom, stranom koja nema šećera po sebi. Slažite ih na dno tepsije, da pokriju cijelu površinu. Prekrijte s pola voća/pekmeza, pa s pola kreme zatim opet poslažite namočene piškote.

Preko njih nanesite preostalo voće/pekmez i kremu. Ukrasite malinama i nekim čokoladicama, po želji. Ja sam upotrijebila kokos čokoladice, ali možete ih i izostaviti. Hladite 4-5 sati u hladnjaku i poslužite.

 

 

 

 

 

Objavljeno 29.09.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija