Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Jedite što više ribe: Filet bakalara s povrćem

bakalar

Iako smo mediteranska zemlja, Hrvatska ne samo da se ne može pohvaliti količinom ribe koju konzumiramo po glavi stanovnika, već se tom brojkom trebamo sramiti. 

Prema europskim podacima (u koje su uključene čak i zemlje koje nemaju izlaz na more), prosjek je 25,5 kg/po stanovniku godišnje. Primjerice, u Portugalu je taj broj 55,3 kg/godišnje i ta zemlja prednjači pred drugim europskim zemljama. 

Naš rezultat je ispod prosjeka čemu sigurno doprinose i jako visoke cijene ribe na našim tržnicama. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u Hrvatskoj se prosječno pojede 8-9kg ribe po glavi stanovnika GODIŠNJE!

S obzirom da smo zemlja koja je okrenuta moru i ribarstvu, ovaj je rezultat dodatno poražavajući. 

Ja pokušavam ribu jesti što češće. Najdraže mi je kad svježu ribu kupim na tržnici i isti dan je pripremim za obrok. No, ako ne ide tako, dobro dođe i zamrznuta riba. U tom slučaju je to najčešće bakalar čije filete kupim zamrznute pa ih ispečem u pećnici. Tako je bilo i nekidan...

  • 1 komad bakalara
  • 1 manji batat
  • 100 g prokulica
  • začini: sol, papar
  • limunov sok
  • maslinovo ulje

Pećnicu sam zagrijala na 180 stupnjeva pa začinjen bakalar stavila da se pokriven peče nekih 30 minuta. Za to vrijeme sam skuhala prokulice i batat. Pazite da vam se riba ne prepeče jer će biti presuha. 

Kad je riba gotova, izvadite je na tanjur, pored nje dodajte povrće, prelijte s malo ulja, a ribu još i limunovim sokom.

Znam da nije primjereno za blog na fitness portalu, ali uz ovaj obrok jako dobro paše malo finog bijelog vina. 

Uživajte!

Objavljeno 06.11.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija