Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

USPJEH DRUGIH = MOJ USPJEH

Budući da vodim aerobik i pilates, podijelit ću s vama lijepa iskustva koja sam doživjela sa mladim curama, novopečenim majkama i starijim ženama.
Neke se upisuju na treninge da bi poboljšale svoje držanje, neke da bi se dobro oznojile, istegnule i razgibale nakon cjelodnevnog sjedenja u uredu, jedne se žele riješiti bolova u leđima i vratu, druge ojačati mišiće i učvrstiti tijelo, a treće se žele riješiti stresa nakupljenog tijekom dana. Svaka ima neki svoj razlog zašto se trudi i znoji, zašto ostavlja i zadnju trunku snage u dvorani.
I svaka od tih žena meni je posebna jer mi donosi osjećaj ispunjenja i pozitivna iskustva koja mi pružaju zadovoljstvo i omogućuju mi da radim naljepši posao - pomažem drugima da izgledaju bolje, žive zdravije i osjećaju se lijepo i zadovoljno.

Lijepo je upoznati mladu majku koja je u postporođajnom ludilu zbog kila nakupljenih tijekom trudnoće, te joj savjetovati kako da ih se riješi. A još je ljepše pratiti kako ta ista buckasta žena postaje sve vitkija i zadovoljnija svojim izgledom. (P.S. žene koje skinu kile nakon poroda su jedine koje mi se ne žale da im je sa neželjenim kilama otišlo i žarkoželjeno bujno poprsje, jer su svjesne da kad prestanu dojiti gube broj-dva u drugnjaku, pa gubitak poprsja ne povezuju sa smanjenjem postotka masnoće u tijelu).
Lijepo je kad ti žena koja je rodila 4 puta kaže da se ponovo osjeća sexy zahvaljujući treningu kojim je vratila tonus mišića na prsima i ponovno nosi majicu sa dekolteom jer je napokon 'vratila cice na mjesto'.
Lijepo je kad ti cure koje idu na faks kažu da ne bi mogle tako skoncentrirano učiti cijelu noć za ispite da prije toga nisu došle na trening i 'nahranile tijelo i mozak' za cjelonoćno bdijenje nad knjigom.
Lijepo je kad netko prihvati tvoj savjet da mršaviti treba postepeno, bez dijeta, uz pravilnu prehranu i redovan trening. Žena koja je odlučila skinuti 15 kg koje vuće od zadnje trudnoće uspjela je ne samo skinuti suvišne kilograme, nego i skroz preoblikovati svoje tjelo. Od zapuštene debeljuce se pretvorila u sexy ženu koja nosi tajice i uske majice te zrači pozitivnom energijom i samopouzdanjem.
Lijepo je kad cure dođu trenirati samo zato što su ih roditelji nagovorili da izađu iz kuće i pokrenu se, a onda od početnog zabušavanja u zadnjem redu dođu u prvi red i daju svoj maksimum na treningu.
Lijepo je kad netko, tko nije mogao napraviti niti jedan ženski sklek za nekoliko tjedana uspije napraviti nekoliko muških sklekova.
Lijepo je kad starije gospođe, koje se zbog debljine ne mogu niti sagnuti naprijed, a kamoli doseći svoja koljena, nakon nekog vremena uspiju dotaknuti nožne prste.
Lijepo je kad ti cura koja je bila kronični pušač kaže da se nakon 10 godina pušenja odrekla cigareta jer ne može pravilno disati na treningu.

Sve te cure, žene i gospođe doslovce pune moje baterije. Ne prođe niti jedan trening, a da se svi ne nasmijemo do suza. Uvijek netko podijeli neko smiješno iskustvo ili ludu dogodovštinu,isprića neki vic...
Često mi se ne ide raditi jer sam umorna i najrađe bi se pokrila preko glave i spavala do sljedećeg  jutra, ali čim dođem u teretanu i vidim nasmijana lica koja me dočekuju i počnu mi opisivati nove preobrazbe koje su otkrili na svom tijelu i nove mogućnosti i napretke, sav umor i bezvoljnost nestaju. Njihovo zadovoljstvo prijeđe na mene i njihov uspjeh doživljavam kao vlastiti jer znam da sam ja velikim dijelom zaslužna za njihovu sreću.

Lijepo je postići cilj koji si sami zadamo, ali pomoći drugome da postigne svoj cilj je jedan poseban osjećaj.

Nadam se da će ovaj tekst biti poticaj i svima onima koji su neodlučni da se pokrenu i upišu na neki trening, bio to pilates, aerobik, teretana ili neki drugi sport.
Svi oni koji kažu da nemaju vremena, da im ne odgovara vrijeme u kojem se treninzi održavaju ili da su preumorni na kraju radnog dana - mislim da nisu potpuno iskreni.
Potrebno je samo zaista željeti naći vremena i volje, jer je trening gorivo za dušu i tijelo, a ne nešto gdje ćeš izgubiti vrijeme, novac i snagu koja ti je preostala do kraja dana.
Onaj tko uistinu želi brinuti o svom izgledu i zdravlju (fizičkom i psihičkom) taj će naći način da odvoji vrijeme za sebe, a onaj tko ne želi - naći će izliku.

Objavljeno 23.07.2010.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji7komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji7komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija