Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Koliko "buildati" i što jest ako se bavite sportom

Evo želim se malo nadovezat na sve one koji nešto treniraju,a među ostalim i ja sam među njima.Koliko trenirat,kako trenirat,koliko i kako jesti?Slobodno se nadovežite u komentarima da vidim kakva su vaša iskustva i sve o čemu budem pisao u ovom članku.
Prije svega,treniram rukomet već 7 godina,ovisno o tjednu,ali najčešće 4 puta tjedno,jer želim malo i jačati se preko teretane ili trčanja.Mislim da bi svim sportašima bilo dobro da naprave sebi tablicu preko koje će gledati kada što trenirati,jer bi mi se znalo događati da bi se jednostavno preforsirao pa ništa nebi valjalo.

Mislim da je ovo dosta dobar plan što se treninga tiče:

PON:RUKOMET-TERETANA
UTO:RUKOMET-TRČANJE
SRI:TERETANA
ČET:RUKOMET-TERETANA
PET:RUKOMET-TRČANJE
VIKEND:IMAM NAJČEŠĆE UTAKMICE,ALI KAD NEMAM UVIJEK DOBRO DOĐE JEDNO I/ILI DRUGO!

Mislim da je ovaj plan dosta dobar te tako ne umaramo puno mišiće,a opet radimo jako te kvalitetno(naravno,ako se radi kvalitetno).

Što se prehrane tiče,pogotovo kod osoba koji se bave sportom,oni nebi trebali posebno paziti na prehranu,te nebi toliko trebali brinit hoće li i kada popiti protein.Preporučio bih vam da samo jedete raznovrsno te da jedete zdravu hranu(to znate i bez mene) i da u hrnai koju jedete bude što manje masnoća.

Preporučujem 5 obroka dnevno,ali 5 konkretnih.Ujutro bi uvijek bilo dobro pojesti nekakve pahuljice sa mlijekom,daju vam energiju i ne nabivaju kilograme.Između ručka i doručka pojedite nekakav sendvičak ili nešto malo,tek tako da niste gladni,slobodno još nešto popijte tipa jogurt ili šalicu mlijeka.Za ručak bi bilo dobro da pojedete juhu koja vam čuva zdravlje,a glavno jelo nek vam bude nešto poput plave ribe,zelja,ostalog povrća i slično.U međuvremenu ručka i večeru,slobodno se našopajte vitaminima kojeg mnogo ima u voću.Osim što vašem tijelu daju imunitet od kojekakvih bolesti,ono ne sadrže puno kalorija,a još je i ukusno(barem meni).Kao šlag na kraju dolazi večera,za koju za razliku od doručka nije dobro da jedete puno,već saom da vaše tijelo ne osjeća glad,te da ima miran san,koji je jako bitan i ovisi o tome kakav nam je organizam.

ZAPAMTITE:Doručak je najvažniji dio dana i nikakom se nesmije preskakat bez obzira što ga je najlakšte preskočit jer nismo puno gladni,bilo bi dobro da puno jedemo za vrijeme i doručka te hranu koja ima veliku energetsku vrijednost.

Večera je obrok za koji bi bilo dobro da manje jedete i uglavnom laganu hranu da možete mirno zaspat,a budete li jeli hranu visoke energetske vrijednosti,ona će ostati u vama,jer je nećete potršiti s obzirom da poslije idete spavati,pa će se samo taložiti u vašem stomaku bespotrebno.


Ovo je bio jedan ovako malo laički članak,nadam se da će svako naći ponešto za sebe!

Objavljeno 03.02.2010.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija