Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zbog mršavih zvijezda sve više curica na dijeti

Evo što piše tportal:

Čak jedna od pet 11-godišnjakinja je trenutno na dijeti, i to zbog porasta internetskih stranica koje objavljuju slike vrlo mršavih zvijezda, pokazalo je najnovije istraživanje
Istraživanje na 1500 djevojčica otkrilo je i da je trećina djevojčica u jednom trenutku već bila na dijeti. Pet posto ih je čak priznalo da su uvijek na dijeti jer su nezadovoljne oblikom i veličinom svog tijela. Na pitanje tko je kriv za njihovu opsjednutost kilogramima, jedna od tri djevojčice optužila je fotografije mršavih celebrityja koje gledaju u časopisima i na internetu. Četiri od pet djevojčica za opsjednutost mršavošću krivi svoje prijateljice.

'Djeca i tinejdžeri sve više su pogođeni svakodnevnim pritiskom da moraju oponašati zvijezde. Stoga mlade djevojke pokušavaju naći načine kako bi otkrile tajnu i postigle vitku liniju', rekla je Ellie Puddle, direktorica obiteljskog internetskog softvera za roditeljsku kontrolu CyberSentinel za Telegraph.co.uk.

'Roditelji moraju znati koje stranice posjećuju njihova djeca, ali moraju s njima i otvoreno razgovarati o njihovu tijelu, zdravoj prehrani i dijetama', rekla je Ellie.

Istraživanje je obuhvatilo djevojčice u dobi od šest do 15 godina, a poražavajuće je da jedna od tri 11-godišnjakinje misli da su predebele, dok također jedna od tri mrzi svoj trbuh.

Iako se još uvijek razvijaju i rastu, čak 19 posto zabrinuto je zbog izgleda grudi i dužine nogu. Svojim rukama nije zadovoljno 14 posto djevojčica, a 13 posto nesretno je zbog izgleda stražnjice. Do 11. godine djevojčice su već isprobale po čak tri dijete, među kojima je i poznata Atkinsonova dijeta.

O problemima s kilogramima raspravljaju s online prijateljima, a njih 33 posto na internetu traži i savjete o mršavljenju, proizvodima za mršavljenje i kalorijama.

'Roditelji moraju biti spremni na razgovor sa svojom djecom, o tome što posjećuju na internetu i što je prikladno za njih, a što nije. To može biti upozorenje da ne smiju razgovarati sa strancima niti koristiti proizvode bez znanja roditelja', upozorila je Ellie.

Misyka je očito jedna od te tri. :)

Objavljeno 22.04.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija