Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Upoznavanje

Poštovanje prijatelji u vježbanju.

    Prvo pohvale na stranicu i sadržaje u njoj. Kao drugo bi volio ukratko se predstaviti. Fizioterapeut po profesiji, 28 godina, po vježbačkom uvjerenju rekreativac.
    Moje viđenje profesionalnog sporta je, gledajući kroz moju profesiju pomalo negativno. Jer gledajući da svaki sport kroz repetitivne i stereotipne radnje gdje se opterećuju iste mišićne skupine i pate isti zglobovi neizbježno vodi do mikrotrauma i naravno ozljeda lokomotornog aparata.
    Dužni smo sebi osigurati optimalno funkcioniranje tijela što znači da smo motorički sposobni izvesti složene motoričke probleme na efikasan i eficijentan način. Često se šalim na račun bildera da uz svu snagu i mišičnu hipertrofiju ne mogu staviti žlicu u usta jer im "smeta" biceps.
    Naravno da nipošto ne želim nekoga uvrijediti niti omalovažiti trud, znoj i posvećenost ljudi vježbanju samo sam mišljenja da malo njih u profesionalnom sportu zaista uspije a u procesu naškodi svom tijelu na ovaj ili onaj način. I naposljetku da sam uvjerenja da je jedna razina rekreativnog sporta i aktivnosti ipak na dulje staze bolja i korisnija po naše zdravlje.
Od mojih aktivnosti izdvojio bih:
 -3,4 puta tjedno po sat vremena brzo hodam onako na vrhu aerobnosti. To radim ujutro natašte prije posla. Dobar način za početi dan, razbudiš se, malo oznojiš, potrošiš brdo kalorija
-par puta tjedno nastojim se dobro istrčati ( 15 tak min)
-svako jutro imam set vježbi u trajanju od 10-tak min (sklekovi trbušnjaci, itd)
-par puta tjedno vozim bicikl ×30 tak min
-jesen, zima i proljeće 2, 3 puta tjedno teretana cca.sat vremena uglavnom kružni trening
-ljeti to zamijenim plivanjem
Što se prehrane tiče, niš posebno. Pijem šumeće Mg i multivitamin ujutro. Nastojim jesti žitarice, voće, posni sir, bijelo meso...onako pripaziti koliko se može s obzirom na svakodnevni život i ograničenja koji on nameće.
Da ne udavim previše za 1. post. Puno sreće u zdravijem (teško reći zdravom) životu.


Objavljeno 20.11.2010.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija