Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Per aspera ad astra - moj put od "slona" do "malo manjeg slona"

Dakle, prvo nešto o meni: 22god, studentica iz Zg, 175cm / 86kg.

Kada sam napisala svoj prvi post na ovom forumu - krajem mjeseca studenog 2012. - imala sam 93kg. A prije toga, početkom rujna 2012. punih 108kg.

Sa tih 108kg bila sam napuhnuti balon koji se nije osjećao ni dobro ni zdravo u svom tijelu. Ipak, cjeli život sam "punija" ali iz mene negdje unutra vrišti mršava osoba koja želi van!!! I tako, nakon godina, ali doslovno godina mučenja, raznih dijeta i "načina prehrane", krugova izgladnjivanja i prejedanja, te perioda "silovanja" sobnog bicikla po sat i pol u nadi za boljim sutra, moram reći da mislim da sam našla svoju sredinu.

Svaki početak je težak. Ali i sve se može kad se hoće :)

Moja promjena počela je u dućanu: utrpala puna kolica mesa, piletine, puretine, posnog sira, tune, začina, jaja, meda, maslinovog ulja, zobenih, malomasnih narezaka, integralne riže, pa povrća: graška, graha, slanutka, pelata, raznog voća, sjemenki i sveg ostalog što padne čovjeku na pamet. Izbacila sav junk, prerađenu bijelu tjesteninu, kruh, slatkiše, šećere  - zaboravila kako izgledaju i kakav im je okus. U početku je bilo teško. Gledaš ljude oko sebe, svi te nude slatkišima i sokovima, žele ići jesti po raznim fast foodovima - no ovdje se radi kao i kad te netko ponudi drogom: JUST SAY NO!

Moj meni izgleda ovako nekako:

D- "fitness" kruh 50-100g + namaz od tune i posnog

MO - velika banana ili neko drugo voće  + pola litre 0,9% jogurta

R - juha od rajčice sa "noklicama" od integralnog brašna + poveći komad pečene piletine + salata

MO - omlet od 2 jaja + 2 listića nemasne šunke

V - posni sir u raznim kombinacijama - tuna, domaće maslinovo ulje i začini, nemasna šunka, malo jogurta ... svaki put nešto drugo.

Dakle, nije da se ne jede. Baš suprotno. U početku sam mislila "ajme kad ovako krenem trebat će 10 godina da skinem sve kile"! A kad ono - evo me nakon 5 mjeseci: sretnije, zgodnije i 22 kile lakše!

E sad, uz svu tu reguliranu prehranu trebalo bi i nešto vježbati. Počela sam teško, prvo vježbanjem kod kuće. Naišla sam na vježbice J. Michaels koje su mi u svom kratkom trajanju od 30min zadavale najveće tegobe ikad. Jedva sam uspjevala pravilno izvesti 1 ženski sklek. Ali opet, nakon 10-ak dana već je bilo bolje. Zatim je slijedio jedan veći korak - upis teretane i fitnessa. Prvi dolazak u teretanu - muka, nervoza, kad sam došla pred vrata htjela sam se okrenuti i radije otići u slastičarnu preko puta. Lakše je sjediti i jesti kolače nego dizati utege, mislim si ja! Ali eto, ipak sam ušla. Onda slijedi još već muka - 1. sat fitnessa - step aerobik. Koreografija 0 bodova, mislim si "pa nikad nisam ja bila za plesove", a nakon 30min pokušavanja da se ne ubijem preko stepera slijedio je gori dio. Mislim da nikad neću zaboraviti osjećaj. Trbušnjaci, sklopke oćeš muške, oćeš ženske, + sve žive varijacije na temu od dizanja nogu, nekakvih bočnih trbušnjaka itd.itd. Nisam znala dal da se smijem ili da plačem. Sljedeći dan bolovi i jedva ustajanje iz kreveta. I mislim si užas, ali već sam uplatila članarinu za cjeli mjesec pa šta ću sad?! Drugi sat - ista situacija, par puta sam se i spotaknula preko stepera, šta ću kad sam šlampava, i još usred lijepo usklađene skupine žena koje skakuću bez problema po steperu samo ja, slon u pozadini, ističem se time što neznam ni stati na to čudo. Drugi dio treninga - još gore, svaki mogući oblik skleka, pa utezi, bučice... smrt za mene. Sljedeći dan nisam mogla čašu primiti u ruke. Ali tjeram se, idem i na sljedeći trening, idem, učim, radim, slušam trenera, ne odustajem i  ne zalazim u slastičarnu preko puta. Nakon 2 mjeseca završila sam na naprednoj grupi.

Onda me vrag tjerao da probam nešto više, jer step aerobik mi sad dođe kao neka usputna rekreacija. I sjetim se Insanitya. Skinula sam ga još prije par godina kad sam imala napadaje kompulzivnog vježbanja i krugove izgladnjivanja - prejedanja. Ali tad nisam bila dovoljno jaka za to. Bez obzira što sam i tad vježbala puno, uz svu tu nepravilnu prehranu ja nisam mogla ni 10 minuta Insanitya izdržati. A sad, neki vrag me natjera da otvorim prvi video, i mislim si "ajde da vidim dal mogu, samo da vidim i to je to". Kad evo me na početku 2. mjeseca Insanity programa. Trčim, skačem, valjam se po podu - ali uspjevam iz dana u dan!!!

Rezultat prvog mjeseca Insanitya vidi se na dolje priloženim fotografijama. Razlika nije velika, u tom prvom mjesecu izgubila sam samo 2.5 kg. Ali dobila sam na snazi i brzini. Kad završi drugi mjesec dolaze i nove fotke, nadam se sa malo većom promjenom :)

Prva slika: 90kg, druga slika: 88.5kg

Objavljeno 27.01.2013.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji17komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji17komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija