Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Report

 

A što se sa mnom događa, odustala? :)

Iza mene su 2 poprilično poučna mjeseca :) Iako nemam ništa za prijaviti što se težine tiče, s obzirom da sam ipak malo odlučila zamrznuti kilažu na 65 kg, ipak sam štošta toga vidjela na sebi što će mi zasigurno poslužiti za dalje. 

Dakle, kilaža i dalje stoji, na brojci od prošlog bloga. Par stotinjak grama više ili manje, kako to već ide. Razloge za mogući ostanak na istoj sam objasnila u prošlim blogovima, a tako je na kraju i ispalo. Zapravo, jedan od većih razloga je bio taj što sam skužila da sam se fokusirala na krivu stvar, na nešto što stalno ponavljam da bi trebalo izbjegavati - broj na vagi :) Tih je 70 kg na početku predstavljalo nešto što moram dostići no matter what - dok nisam putem skužila da to neće izgledati dobro :D Odnosno, ne da toliko neće izgledati dobro samo po sebi....već da ću eksplodirati u odjeći koju nosim. Moj višegodišnji sastav ormara treba obnovu, a to će morati malo pričekati :)

 

Pa sam odlučila nešto drugo - pokušati od ovoga di sam sada napraviti što više mogu. + 8 kg je tu, od prošlog ljeta. Nije previše, a nije niti malo. Zanimljivo je i to vidjeti, nakon toliko godina. Anyway, rekoh samoj sebi - može to i puno bolje izgledati oko te kilaže...pa se pobrini prvo za to. Vaga može i pričekati malo. Kompozicija tijela je ipak ono što priča pravu priču, na prvi pogled, sve ostalo je manje bitno. Zapamtite to kad se sljedeći put budete hvatali za glavu kad vam vaga sljedeći put ne pokaže ono što ste si zamislili.

 

Kroz ovaj period isprobala sam razne kombinacije treninga - krenula od upper/lowera, poigrala se sa full body-em mjesec dana, a sad sam si spremila nešto novo, i trenutno vam pišem sa bolovima u nogama od leg day-a....yep, to mi je falilo :) Full body iz prijašnjeg bloga me je na kraju ubio u pojam mada sam varirala intenzitet, mijenjala vježbice malo, prilagođavala se prema stanju psihe i tijela ali mislim da mi je ipak bilo previše i nije mi baš donio prevelike koristi, više rastroj CNS-a.  Jedno mirno i optimistično dijete postalo je čangrizavo i prezamišljeno, štufno sebi i drugima. Zaključih tako da je vrijeme za reset...i jedan split. Razlog plus je bio taj što određene mišićne skupine (ramena/leđa) trebaju više pažnje i više hrane.

 

Novi program treninga uglavnom izgleda ovako, sa možebitnim promjenama redoslijeda:

1. Prsa + leđa

2. Noge

3. Ramena + ruke

4. Lifting day (Bench, čučanj/deadlift)*

* ovo je nešto što mi je pogotovo teško unaprijed opisati....zapravo sve ovisi o tome na koje dane će mi pasti ostali treninzi i o mojoj spremnosti. Nekad će taj dan poslužit i za neki lagani trening, ako mi to zatreba, a neke od liftova ću možda prebaciti u druge dane ako se budem osjećala spremnom da ih taj dan odradim kako treba. U svakom slučaju, stalno variram intenzitet, dakle nikad ne idem do max-a u svakom treningu, niti u svakoj vježbi. Rasponi intenziteta variraju od 60 do 100%, kao i ponavljanja, brzina izvođenja, stav/hvat...bla bla bla..

Trbuh 2-3 x tjedno.

 

Uh...pisanje treninga mi je uvijek najteži dio ovog bloga :) Uglavnom, 1 tjedan programa sam već odradila (sa nešto drukčijim rasporedom miš. skupina od kojeg sam brzo odustala), a sljedeći ću malo pauzirati od gyma odnosno trenirati doma. Što će mi teško pasti jer su mi prošla 2 treninga bila skoro pa najbolja u životu :)

 

Jelovnik  uglavnom stoji na mjestu što se izbora namirnica tiče, kcal su na održavanju. Jedem uglavnom iste porcije uvijek pa nemam što previše računat, a nakon treninga pojedem najviše jer smatram da je to najbolje vrijeme za malo opuštanja. Vodim se prema formi i prema tome mijenjam dalje. Ono što sam primjetila je to da bi mi bilo pametnije malo smanjiti UH-e po obrocima i od njih složiti još jedan manji obrok ili prepoloviti obrok na 2 dijela. Izgleda da mi previše UH-a po obroku ne čini dobro. Čim sam malo sredila njihovu količinu po obrocima (pogotovo u dane odmora, s obzirom da sam odavno skliznula iz P+M sheme) primjetila sam promjene što se forme tiče.

 

Glavni izvor UH-a i dalje je raženi kruh, mojih ruku djelo:

 

...kao i zobene, naravno, da budem vejika ko moj Mett :D 

 

 

Proteini su posni, bjelanjci, piletina/puretina, tuna, whey, jaja....ništa specijalno niti novo.

S mastima ne pretjerujem, s obzirom da sam visoko sa UH-ima. Često mi znaju ostat žumanjci pa njih guram u obroke, tipa ujutro uz posni sir i kruh, ili umiješam u bjelanjke...ili negdje u salatu/povrće uz komad mesa. Ne bacajte žumanjke - uvijek se mogu iskoristiti za nešto ;) Za zadnji obrok ponekad ubacim par orašastih uz posni sir, ili 2g omege.....maslinovo ide do pola žlice ako su UH-i u pitanju i ako izaberem neki lean izvor P...kod eventualnog low carb obroka cijela žlica. Uglavnom, ne bježim od masti jer su bitne i zasićuju - samo ih kontroliram.

Inače, za one koji počinju - svjesnost o energetskim vrijednostima hrane je uvijek poželjna ali pogotovo pripazite kod unosa masti, naučite se kontrolirati njihov unos tako da naučite koliko masti i kcal koja porcija sadrži. S njima je zaista lako pretjerati ako ne pazimo, jer su poprilično slabe za postizanje brze sitosti. A i jako kalorične u maloj količini. Čak i ako ste na nekom low carb, high fat režimu - unos masti veći nego što bi trebao biti vrlo lako vas može sabotirati.

 

Ok, trening rješen, prehrana rješena...slike?

 

Slike ću naknadno stavit, imam neku traljavu od prije par tjedana, negdje na pola prošlog programa...tu sam još izvađala nešto sa kardiom nakon treninga...no brzo sam se počela osjećat mekano, bljakasto, vodenasto i nikako. Ovdje su mi noge ( a i ostalo - jedino pozitivno je bilo to što je donji dio trbuha počeo padat) bile u lošoj fazi tako da sam brzo prekinula tu praksu i kardio ostavila za 5-10 min zagrijavanja na početku. Brzo se sve vratilo u normalu. Moram napomenut da neki ciljani kardio zadnje vrijeme nisam ni radila u dane odmora. Eventualno ako sam pretjerala sa hranom ili ako se baš nisam makla iz kuće cijeli dan.  Isto tako, zanemarila sam i trbuh što mi se brzo odbilo u glavu - vidjeh na sebi, puno puta - ja jednostavno moram raditi trbuh, novije sličice će to potvrditi :)

 

 

Za sada sam zadovoljna, mada variram po danima. Ima dana kada se šokiram samom sobom, a i drugi sa mnom, a ima i onih kad se zapitam čemu sva ta muka :D Šalim se, nije muka, daleko od toga, mislim da sve više volim ovo što radim.

 

S tim završavam za danas, dovoljno je, možda i previše hehe.... uživajte u iščekivanju zime, ja joj se baš veselim ovaj put - napokon sam se uvukla u skafander ;D

 

Pozdrav!

Objavljeno 08.12.2013.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji18komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji18komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija