Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zdravi hamburger od pilećih prsa

Zasigurno neki FITovci vole i hamburgere?! Međutim isti sadrže dosta nezdravih masnoća i sastojaka, uglavnom prazne kalorije, te svakako nisu opcija ni u jednom kvalitetnom i zdravom programu prehrane. Uz malo mašte pri izboru namirnica nećete više morati jesti nezdrave burgere uz majonezu i kečap.

Nemasno faširano meso

Faširano meso se obično dobiva od ostataka u mesnicama i uglavnom je veoma masno u odnosu na skupe odreske ili pileća prsa.  Ako isfaširate obična pileća prsa dobiti ćete otprilike isto proteina, deset puta manje masti i 3 puta manje kalorija.

Zamjena za hambi žemlje

Hambi žemlje ili lepinje su kalorični oblici peciva bogati ugljikohidratima koje tijelo vrlo brzo razgrađuje u šećere rezultirajući povećanim nivo-om inzulina. Umjesto ovoga odlučite se za žemlje od cjelovitih žitarica.

Nema potrebe za sirom

Obični ili zaleđeni burgeri nemaju baš neki ukus, tako da većina pribjegava dodacima i začinima. Dodaci vam više neće trebati jer ovaj burger od pilećih prsa ima fantastično prirodan okus.

Pogledajte komparaciju kalorija...



Velika je razlika.. jelda.. :)

Sastojci za zdravi hamburger:

  • 150 - 200 gr. pilećih prsa 
  • Pola glavice bijelog luka 
  • 1 bjelanjak
  • 2 jušne žlice nemasnog jogurta 
  • Pola šefarke kelja 
  • 1 lepinja ili žemlja od cjelovitih žitarica 
  • 1 veća kriška paradajza 
  • Maslinovo ulje 



Začini:

  • Crvena paprika 
  • Biljni sos 
  • Biber 
  • Mješavina začina za meso 

Način pripreme:


1. Isfaširajte pileća prsa ili ih skroz sitno isjeckajte nožem.

2.  Izmiješajte u zdjeli sa sitno nasjeckanim bijelim lukom, bjelancetom, začinima i žlicom jogurta.

3. Oblikujte pljeskavice debljine 1 cm i stavite na aliminijumsku foliju.

4. Zagrijte grill ili tavu na 3 od 4 podioka temperature.

5. Stavite pljeskavice na grill dok su još na foliji nekih 3-5 minuta dok se sastojci ne sjedine, a zatim ih okrenite, maknite foliju i pržite dok ne porumene, zatim ih okrenite još jedanput da porumeni i ona strana koja je bila pod folijom.

6. Kelj, nekoliko tankih kriški crvenog luka pospite maslinovim uljem i „bacite“ na grill, kelj porumeni jako brzo, podgrijte na grillu ili tavi i prepolovljenu žemlju

7. Premažite žemlju jednom žlicom jogurta, dodajte pljeskavicu, paradajz, kelj, krišku luka sa žara i uživajte u jelu!




Recept i ideja je preuzeta s bosanske web stranice body.ba, stoga eventualne neprevedene riječi ćete već nekako razumjeti. :)

Recept mi se čini fora, naravno da je malo više kompliciran nego uzeti gotovi hamburger u ruku, no ovo je zdrava opcija i definitivno treba probati i ovo!

Imate li vi kakav sličan recept?

Ova spika s premazivanjem s jogurtom mi se sviđa, umjesto majoneze i sl nezdravih namaza.  Također kelj ili nešto sl. je freeky u hamburgeru, ali kad pogledam sve sastojke - izgleda ekstra zdravo i zaista mislim da je ukusno!

Objavljeno 18.11.2011.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija