Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Energetski zalogaji prije treninga

 

Preporučujemo prije vježbanja da prizalogajite jedan od ovih mini-obroka za bolji performans u teretani.
 
 
Obrok prije treninga možda ne zvuči najprivlačnije onima koji pokušavaju stvoriti planirani kalorijski deficit. Ili jednostavnije rečeno - mršaviti, a malo preciznije - topiti višak masnoće. Međutim, treniranje natašte nije za svakoga te uvijek postoji rizik od prevelika pada šećera u krvi, slabosti, nesvjestice i ranijeg prekida s treningom. Namjeravate li odraditi jednu tjelovježbu laganijim ili umjerenim intenzitetom, vjerojatno nećete iskusiti vrtoglacicu, no namjeravate li ozbiljnije upregnuti mišiće, u tome ćete lakše uspjeti pojedete li jedan nemasan obrok  - do sat vremena prije odlaska u teretanu.
 
Banana - prirodna energetska pločica
Ovo tropsko voće krcato je jednostavnim ugljikohidratima, topivim vlaknima i kalijem. Idealno gorivo za konzumaciju prije polaska na trening. Dok hodate prema teretani i presvlačite se, voćni šećer bit će u obradi i ubrzo spreman za potrošnju. Kao stvoren mini-obrok za jutarnje vježbače. Dodajte još pola šalice jogurta s manje masnoće i - spremni ste za napore!
 
Zobene pahuljice - gorivo u zrncima
Za razliku od čokolade, bombona i drugih izvora rafiniranog šećera koji se brzo pretvara u glukozu i ulazi u krvotok, a čija razina u krvi zatim još rapidnije pada, zobene pahuljice sačinjene su od kompleksnih ugljikohidrata. Oni se polako razgrađuju, stoga ne uzrokuju slabost izazvanu naglim padom šećera već idealno raspoređuju potrošnju energije tijekom treninga. Pojedite zdjelicu zobene kaše najmanje 30 minuta prije vježbanja.
 
Integralni kruh - energent s moćnim saveznicima
Osim što je sačinjen od složenih ugljikohidrata koji, kao u slučaju zobenih pahuljica, produljeno djeluju, kruh od cjelovitih žitarica pogodan je za razne kombinacije. Stavite na njega malo proteinskih namirnica, poput kuhana pilećeg odreska, nemasne pureće šunke, ocijeđene tune ili tvrdo kuhana jajeta i pojedite taj obrok 45 minuta prije polaska.
 
Nemasan voćni jogurt - brzo i fino
Jedna ukusna čašica 15 minuta prije početka treninga. Komadići voća (ne zavaravajte se -  i ono deblja pretjerujete li s količinom) lako se razgrađuju i otpuštaju ugljikohidrate potrebne za pumpanje željeza, a proteini iz jogurta kreću u pripremu za oporavak mišića nakon napora u teretani. Light jogurti manje napuhavaju i nisu kalorični koliko njihovi masni rođaci.
 
izvor:supermen.tportal.hr
 
Što vi jedete prije treninga?

Objavljeno 13.01.2012.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji9komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji9komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija