Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Drugi okus sendviča: Ricotta i med

Nailazim često na zanimljive kombinacije sendviča i shake-ova na raznim web stranicama, pa ću ih od sada stavljati na blog kako bi otvorili nove kombinacije obroka koje možete klopati.

Index.hr je krenuo s objavom zdravih recepata i moram priznati da imaju zanimljive kombinacije, evo recepta za "sendvič" s ricotta sirom i medom.
 
 
Evo ponešto o jednom sastojku ovog sendviča o kojem ne znamo puno, info sa wikipedie:
 
Ricotta je vrsta svježeg sira porijeklom iz Italije. Ova vrsta sira je zapravo nusproizvod, jer se pravi od ostataka sirovina prilikom pravljenja sira.
 
U svojoj osnovnoj formi, ricotta je svježa, kremasta, blago slatkastog ukusa i niskokalorična. Naime, u njenom sastavu se nalazi samo oko 5% masnoće. Konzistencija joj je blago granulasta, a boja snježno bijela. U toj, osnovnoj varijanti, podsjeća na engleski Cottage cheese, mada je znatno laganiji. Naravno, kao i svi svježi sirevi jako je osjetljiv i brzo se kvari.
 
Info za slaganje sendviča: 
 
Na saveur.com tvrde da za dobar sendvič i ne trebaju više od dva osnovna sastojka i preporučuju sir ricottu i med. Na finom zemljano-slatkom zobenom kruhu, usudite se probati nešto drugačije.
 
Treba vam:
 
1 šnita zobenog kruha
3 jušne žlice sira ricotte
1 čajna žlica meda
1 čajne žlice mljevenog crvenog papra
 
Priprema:
 
Lagano tostirajte zobeni kruh dok ne poprimi zlatnu boju. Preko šnite zobenog kruha premažite ricottu, prelijte medom i pahuljama crvenog papra.
 

Objavljeno 21.09.2012.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji8komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji8komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija