Nailazim često na zanimljive kombinacije sendviča i shake-ova na raznim web stranicama, pa ću ih od sada stavljati na blog kako bi otvorili nove kombinacije obroka koje možete klopati.
Index.hr je krenuo s objavom zdravih recepata i moram priznati da imaju zanimljive kombinacije, evo recepta za "sendvič" s ricotta sirom i medom.
Evo ponešto o jednom sastojku ovog sendviča o kojem ne znamo puno, info sa wikipedie:
Ricotta je vrsta svježeg sira porijeklom iz Italije. Ova vrsta sira je zapravo nusproizvod, jer se pravi od ostataka sirovina prilikom pravljenja sira.
U svojoj osnovnoj formi, ricotta je svježa, kremasta, blago slatkastog ukusa i niskokalorična. Naime, u njenom sastavu se nalazi samo oko 5% masnoće. Konzistencija joj je blago granulasta, a boja snježno bijela. U toj, osnovnoj varijanti, podsjeća na engleski Cottage cheese, mada je znatno laganiji. Naravno, kao i svi svježi sirevi jako je osjetljiv i brzo se kvari.
Info za slaganje sendviča:
Na saveur.com tvrde da za dobar sendvič i ne trebaju više od dva osnovna sastojka i preporučuju sir ricottu i med. Na finom zemljano-slatkom zobenom kruhu, usudite se probati nešto drugačije.
Treba vam:
1 šnita zobenog kruha
3 jušne žlice sira ricotte
1 čajna žlica meda
1 čajne žlice mljevenog crvenog papra
Priprema:
Lagano tostirajte zobeni kruh dok ne poprimi zlatnu boju. Preko šnite zobenog kruha premažite ricottu, prelijte medom i pahuljama crvenog papra.
Objavljeno 21.09.2012.
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji8komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija