Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

7 veličanstvenih vježbi na otvorenom

Nema zdravijeg i prirodnijeg vježbanja od onoga na svježem zraku. Ne treba vam gotovo nikakva posebna oprema, nema članarine, nema čekanja na red za sprave, a vitamin D teče u potocima. Da ne duljimo, ovo je sedam najboljih vježbi koje možete raditi na otvorenom:

Skokovi/iskoraci
Skačete li s dvije noge iz čučnja, ova vježba radi čuda za SVE mišiće nogu. Varirajte poskakivanje, skačite u stranu, na povišene elemente (klupu ili kamen) ili unatraške. Gluteus maximus bit će vam zahvalan...



Sklekovi
Pomalo zaboravljeni u navali kromiranih uređaja u teretanama, sklekovi su i dalje jedna od najboljih vježbi za gornji dio tijela, ramena i ruke. Ne treba vam apsolutno nikakva oprema, a jednom kad se ufurate probajte i clap sklekove (znate, one kad pljesnete dlanovima između sklekova).



Čučnjevi
Još jedna vježba o kojoj se ne priča puno, što je šteta jer poput skokova čučnjevi rade čuda za cijele noge. I njih probajte što više varirati. Bolju i jednostavniju kardio vježbu teško ćete naći.



Step ups
Ukratko, step up vježbe su brutalne. Nađite klupicu u parku, oveći kamen ili, ako ne ide drukčije, stanite u kanal i pokušajte napraviti seriju step upova. Onda krenite unatraške. Izgleda lako, ali riječ je o jednoj od najtežih vježbi za donji dio tijela.



Zgibovi
Niska grana, ljuljačka u parku ili bilo kakva položena (i dovoljno čvrsta) štanga jedino je što vam treba za zgibove. Poput sklekova, zgibovi rade čuda za gornji dio tijela, a pogotovo za ramena i ruke. Teško je, ali krenite od manjeg broja ponavljanja, a onda postepeno povećavajte serije...



Sprint uzbrdo
Banalna i ujedno jedna od najtežih vježbi. Pronađite kosinu od 100 metara pa sprintajte uzbrdo i hodajte prema dole. Koliko god puta možete. A nećete moći puno, vjerujte. Barem dok srce i pluća ne osjete prve benefite.



Pačji hod
Vjerojatno najsmješnija vježba na popisu. No ne dajte se zavarati, pačji hod iznimno je naporan. Valja se prvo spustiti u polučučanj, a onda tako hodati. Ne pretjerujte. Krenite s deset koraka, pa onda deset unatraške.



Znamo, mrzit ćete nas nakon bilo koje od ovih vježbi. Riječ je o nekima od najnapornijih uopće. No svakim danom sve je toplije, a vježbanje na otvorenom najbolje je što možete napraviti čak i ako inače ne idete redovito u teretanu.

Izvor: supermen.tportal.hr

Objavljeno 28.04.2011.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji17komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji17komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija