Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Spartanski trening

Iako se ovog trena tako ne čini, ljeto lagano kuca na vrata, vi ste imali neke ideje o super treninzima koji će vas dovesti u top formu, a još niste počeli? Ne brinite, imam rješenje za vas. Danas ćemo napraviti SPARTANSKI TRENING. Dakle, odradit ćemo  nekoliko intenzivnh vježbi za ubrzano sagorijevanje kalorija i oblikovanje tijela. Nakon toga biti ćemo jaki kao spartanski vojnici. Šalim se, ne ide to tako lako ;)

No, prije nego krenete s vježbanjem (jer biti će naporno, a vi želite dati maximum od sebe) blokirajte svaku distrakciju oko sebe. Zamislite da se stvarno pripremate za bitku.

Možete si pustiti si svoje najomiljenije pjesme, one koje vas dižu i pokreću.

Vizualizirajte trening - kako ćete ga odratiti, koliko vježbi ćete napraviti.

 "Nabrijte" se za trening. Želite ga odraditi najbolje što možete

Svakim treningom budite brži, jači i bolji.

Uvijek pomičite vlastite granice. Tijelo uvijek može više no što um misli.

Danas sam vam pripremila nekoliko vježbi za spartanski izazov. Ako se želite i sami okušati i vidjeti kakve ste kondicije, odradite samnom sljedeće vježbe.

Od opreme uzmite prostirku i malu loptu. Ukoliko nemate ništa od navedenog, ne odustajte, samo se naoružajte dobrom voljom i vježbanje može početi. :)

1. Počnite s 30 sklekova. Ako ne idu pravi (kako ih volimo zvati "muški") sklekovi, možete ih raditi i s koljenima na podu. Znam da ćete s vremenom ojačati pa oni više neće predstavljati nemoguću misiju.

2. Bez puno odmora, krenite na drugu vježbu. Odradite 30 marinaca i burpees.

3. Možete ostati na podu u položaju skleka. Naizmjence povlačite koljena prema prsima. Držite leđa ravno i trup čvrsto stisnut. Vježbu odradite 15 puta svakom nogom.

4. U sljedećoj vježbi lezite na leđa. Uzmite malu loptu i pozicionirajte ju između stopala. Sada radite sklopku. Istovremeno privlačite dlanove i stopala tako da se nađu na sredini, pritom dlanovima preuzmite loptu, ispružite se i vratite loptu među stopala. Vježbu odradite 30 puta.

5.Opet  ste u položaju skleka. Spojenih nogu eksplozivno povlačite koljena prema prsima i vratite se u položaj skleka. Odradite vježbu 30 puta.

6. Za kraj prvog kruga odradite još visoki skip podižući visoko koljena 30 puta svakom nogom.

Kako biste sagorjeli što više kalorija i prije oblikovali tijelo, ponovite ove vježbe još dva kruga, a onda na zasluženi odmor.

Ako ste početnik i niste u nekoj formi, ove vježbe mogu biti naporne i možda osjetite zadihanost i veću bol u mišićima nakon vježbanja. No, to je sasvim normalno. Svakim treningom vježbe će biti manji napor, a veći užitak. 

 Samo budite ustrajni. Uvijek!

P.S. javite mi jeste li uspjeli odraditi ovaj SPARTANSKI CHALLENGE! Ja jesam! ;)

Sretno vježbanje! :)

Autor: Sara Grgić

Objavljeno 26.05.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija