Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kako smršaviti kod kuće - 1. dio

Nerjetko mi se ljudi obrate s izjavom da nemaju vremena niti novaca odlaziti u teretanu kao bi se doveli malo u red. Ponekad niti to nije prepreka nego vam se jednostavno ne da naguravati s drugima u teretani i visiti u smrdljivoj dvorani ili biti izložen vremenskim neprilikama. Zato ću vam pokazati nekoliko vježbi koje možete raditi u udobnosti doma i koje će vam uz dobru prehranu pomoći da brzo smršavite. Dakle, sada više nema isprika. Dignite guzu s kauča i idemo! :)

Za početak se trebate dobro zagrijati i iznojiti. Računajte da morate vježbati minimalno 20 minuta u kontinuitetu kako bi se kalorije stvarno počele trošiti. Tako da ne odustajte prije toga!

Vježbe su sljedeće...

Skipovi - jako jednostavno, trčanje u mjestu, dižete koljena prema prsima. No, kada trčite u mjestu, nemojte zaboraviti koristiti i ruke, želimo izvuči maximum iz vježbe i razgibati cijelo tijelo ;)

Power jumps - skokovi u kojima skačete visoko, toliko visoko da koljenima pokušavate dotaknuti prsa. Ovo je dosta kondicijski zahtjevna vježba, možda s početka nećete moći napraviti veliki broj ponavljanja, ali ne odustajte!

Visoki skipovi - ukoliko su vam power jumpovi preteški, probajte s visokim skipovima (trčite na mjestu, ali koljena dižete prema prsima što više možete)

Čučanj-skok - spustite se u položaj čučnja i onda poskočite, da, da, zvuči jednostavno, ali kad vas počnu peći mišići, znajte da ste na dobrom putu

Marinci - vježba koja kombinira čučanj, izdržaj, sklek i vertikalan skok uvis, nije komplicirana za izvođenje, ali je jako teška za početnike, pa krenite s manjim brojem izvođenja, ako su vam preteški, izbacite sklek iz rotacije. Ako ste napredniji vježbač, spustite tijelo do poda i vratite se u čučanj pa visoko u skok.

Mountain climbing - spustite se u položaj skleka, i noge povlačite naizmence što više prema glavi, zapravo kao da pokušavate trčati prema glavi.

Ja ove vježbe volim raditi u krugovima. Prvi krug svaku vježbu radim 60 sekundi, drugi krug svaku vježbu radim 70sekundi, treći krug svaku vježbu 80 sekundi, HC!četvrti krug vratim na 70 sekundi, peti krug 60 sekundi, ali u tom zadnjem krugu dajte sve od sebe. Između svakog kruga napravim  pauzu od 2 minute, ako je dan loš, onda malo više.

Ovo je za početak i više nego dovoljno. Ukoliko ćete to raditi mjesec dana, barem svaki drugi dan od 40 do 50 minuta,  vrlo brzo ćete primijetiti da ste u sve boljoj formi i napokon ćete moći reći da ste fit! Naravno, kako rezultati ne bi izostali, a vi ostali razočarani, obavezno vodite računa o uravnoteženoj prehrani.

Uskoro ću napraviti i drugi dio treninga s naprednijim vježbama, a vi lijepo krenite ove raditi kako biste se pripremili za novu torturu ;)

Autor: Sara Grgić

 

Objavljeno 26.05.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija