Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kardio trening s elementima joge

kardio-trening-s-elementima-joge

Kardio vježbe korisne su za skidanje masnih naslaga, a u kombinaciji s jogom dio neželjenih masnih naslaga zamijeniti ćete mišićnom masom. Mišići su teži od masnih naslaga pa ćete na vagi težiti isto ili pak malo više, no zato ćete moći ući u one stare traperice koje čuvate u ormaru. :)

Važno je znati, kao i s bilo kojim drugim oblikom treninga, aerobne vježbe se trebaju izvoditi polako za vrijeme početnih stadija treninga, pogotovo ako je netko u pretilom stanju ili potpuno izvan tjelesne forme. Vrlo je važno polako započeti na početku treninga (ako je aktivnost višeg intenziteta) da biste zagrijali mišiće i „podmazali“ zglobove za kasniji rad.

Ako ste početnik u vježbanju, nemojte odmah pretjerivati kako biste što prije skinuli masne naslage jer možda ostanete razočarani. Kardio se treba izvoditi na siguran način u svako doba. Ako pokušate napraviti previše, vrlo vjerojatno ćete postići suprotan učinak od onoga što ste željeli.

Sagorijevanje masnoća i ostale zdravstvene blagodati se odvijaju onda kada izabrana kardio aktivnost ne traje duže od 45 minuta do jednog sata (što je općeprihvaćeno vrijeme za svakoga tko je zdrav). Ako kardio vježbanje izlazi izvan preporučenih okvira, možete sagorjeti značajnu količinu mišićnog tkiva što će dovesti do usporenja metabolizma, a time i manjeg topljenja masnih naslaga, a to nam nije cilj.

U nastavku možete pogledati  ili još bolje, odraditi samnom kardio vježbe kojima sam dodala i nekoliko elemenata iz joge kako bismo ne samo sagorjeli  masnoću, nego i oblikovali tijelo.

Za današnji workout biti će vam potrebna prostirka, bućica (ili bočica s vodom) i naravno, malo dobre volje. :)

  1. vježba

Za zagrijavanje napravite 40 jumping jack-ova (možete i više, dok se ne zagrijete) tako da skačete uvis, raširenih nogu i podignutih ruku – kao da želite nešto dohvatiti – i spuštate se na tlo skupljenih nogu i ruku.

  1. vježba

Uzmite bučicu i stanite u položaj za sklek. Iz položaja za sklek, bučicu povucite k sebi, okrenite se bočno i dignite bučicu u zrak s ispruženom rukom. Spustite se nazad u položaj za sklek, stavite bučicu u drugu ruku i ponovite vježbu za svaku ruku po 15 puta.

  1. vježba

Treća vježba su sklopke s bučicom. Sklopke s bučicom radimo tako da legnemo na pod ispruženih ruku i nogu, primimo bučicu iznad glave s obje ruke te dižemo noge i ruke u ispruženom položaju dok se ne dotaknu. Ovu vježbu ponovite 25 puta.

  1. vježba

Lezite leđima na pod i zabacite noge unazad preko glavu, tako da nastojite dotaknuti pod nožnim prstima iznad glave i polako se vraćajte nazad u ležeći položaj 20 puta.

  1. vježba

Stanite u položaj za sklek i napravite 20 mountain climbing vježbi. Doskočite prema naprijed iz sklek položaja, polako ustanite, udahnite i raširite ruke uvis, zatim ih spustite, izdahnite i stavite ruke iznad stražnjice, malo se nagnite unazad, stisnite trbušne mišiće i dišite. Ponovo podignite ruke, udahnite i polako se spustite nazad u sklek položaj te ponovite cijelu ovu vježbu još jedanput.

  1. vježba

Spustite se na koljena u tzv. dječju pozu, spustite se prsima na koljena i ispružite ruke iznad glave, istegnite ramena i dišite. Povucite se naprijed, u položaj za sklek i napravite 8 skokova. Vratite se u dječju pozu i ponovite sve još jedanput.

  1. vježba

U zadnjoj vježbi u stojećem položaju raširite nogu i spustite se na desno koljeno. Raširite ruke u visini ramena te ih zaključajte i desnom rukom dodirujte stopalo desne noge dok je lijeva ruka ispružena u zrak. Istu stvar ponovite i za lijevu nogu te ponovite vježbu 15 puta za obje noge.

Odradite ovje vježbe barem još jedan krug i možete na zasluženi odmor :)

Oblik treninga i korištena metoda ovisi od osobe do osobe, ali općeprihvaćeno je da biste dospjeli u sjajnu tjelesnu formu i što prije ostvarili željene rezultate, potrebno je barem nešto aerobne aktivnosti.  Dakle, u redovni trening poželjno je ubaciti  koji put neku aerobnu aktivnost poput trčanja, bicikliranja, rolanja, veslanja, plivanja i slično.

Ako još niste, počnite već danas zajedno samnom :)

Autor: Sara Grgić

Objavljeno 23.07.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija