Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Suplementi Za Nogometase

Pozdrav Fit Bando !

 

Opce je poznata stvar da su sport i znanost povezaniji nego ikada prije. Svatko zeli u svom podrucju pokazati da je upravo on najbolji. Od prije znamo onu piramidu, tj. recept za uspjeh: Trening, Odmor i Prehrana. Medutim danas cak ni to nekad nije dovoljno da ostvarimo svoje ciljeve. Osobno sam pobornik normalne prehrane bez dodatnih prasaka i slicnih dodataka prehrani, ali tko ima malo vise novca sigurno mu nece naskoditi. Suplementacijom cinimo samo jos jedan korak blize, no to ne znaci da cemo nakon bacve proteina trcati 100m 9:50. Uz pravilno uzimanje, ovo su po mom misljenju najpotrebnije supstance za nogomet:

 

Proteini - Nakon utakmice ili napornog treninga, vrlo je vazno obnoviti svoje tijelo nutrijentima koji ce pomoci ubrzati oporavak i stimulirati rast misica. Proteini su poznati kao esencijalni nutrijenti koji pomazu oporavak i rast tkiva nakon napornih treninga. Naravno proteini se nalaze posvuda u hrani osobito meso i mlijecni proizvodi i od njih necete ni napredovati bez adekvatnog podrazaja.

 

Ugljikohidrati - su esencijalno gorivo za gotovo svaku vrstu aktivnosti i pomoci će zadrzati koncentracije misicnog glikogena na visini. Kada su koncentracije niske, to ce se negativno odraziti na performanse. Dokazano je da nedovoljna kolicina UH moze prouzrociti smetnju u centralnom zivcanom sustavu i umoriti ga, te ce se to manifestirati kroz koordinaciju. Da skratimo, necete moci kad bude najpotrebnije. One zadnje minute kad se mec lomi vi cete se slomiti s njime.

 

Vitamin C - sudjeluje u proizvodnji kolagena, tvar koja jaca mnoge dijelove tijela poput misica, krvnih zila, hrskavice i zglobova. Ona takoder igra vaznu ulogu u ozdravljenju i kao anti-histamin. Takoder pri jacim treninzima dolazi do pada imuniteta uslijed jakog podrazaja te se svakako preopruca ujutro nakon dorucka popiti 1000 mg Vitamina C.

 

Magnezij - Najčešći uzrok grceva u nogama upravo je nedostatak magnezija. Tablete magnezija, i jos bolje konzumiranje hrane bogate magnezijem kao što su integralne zitarice, sjemenke bundeve, sezam, mahunarke, kostunjavo voce, povrce i riba, sprijecit ce pojavu grceva. Pijte mineralnu vodu koja sadrzi magnezij. 

 

Hvala na paznji !

Objavljeno 17.10.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija