Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Naučite kako izvesti muscle up na ravnoj šipci (video)

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Razmišljao sam kako ne previše filozofirati o muscle upovima, budući da postoji hrpa videa na kojima razni ljudi objašnjavaju pravilnu tehniku izvođenja.

Stoga, samo ću navesti niz sitnica na koje biste trebali obratiti pažnju i koje bi vam trebale pomoći da savladate muscle up na ravnoj šipci s najljepšom mogućom formom.

Trebali biste moći napraviti bar 10 kontinuiranih zgibova s kvalitetnom formom.

Isto tako poželjno je da možete napraviti 5 eksplozivnih zgibova.

Izvedba muscle upa na karikama lakša je nego na šipci, pa uzmite u obzir i tu vrstu izvedbe.

Pazite da su ruke pružene u laktovima, ali ramena moraju biti aktivna s laganim ljuljanjem.

Iznimno je bitno prepoznati pravi trenutak kada početi „čupati“ muscle up. Jedan od većih problema bude baš taj što se kreće prerano ili prekasno. Moj savjet je jednostavan, lagano se zaljuljamo i kada smo u najdaljoj točki ispred šipke, krenemo u muscle up. Obratite pažnju na dio kada se ruke počinju savijati: za ovaj dio muscle upa možete vježbati samo ljuljanjem i povlačenjem nogu na prsa, kao u videu koji slijedi.

Drugi muscle up je uvijek lakši od prvog baš zato što ne počinjemo iz mrtve točke, nego smo gore, iznad šipke i povezujemo prvi muscle up s drugim.

Duboki dipsevi na ravnoj šipci pomoći će kontroli završnog dijela muscle upa, pa ih svakako izvodite kao pomoćne vježbe.

Uvježbajte brzo spuštanje iz pozicije kada smo iznad šipke do početne pozicije, ali da nam se tijelo ne savije, već da se probamo spustiti što ravniji. Napravite duboki dip i ravno tijelo do ispruženih ruku, tako ćemo moći sačuvati što više momentuma za sljedeće ponavljanje.

Pazite na brzo podizanje laktova u fazi prijelaza iz zgiba u dip punim pokretom, isto tako, gurajte glavu naprijed preko šipke što je više moguće. Manja je vjerojatnost da će nas noge srušiti, ako vježbu izvodimo na ovaj način.

Vježba muscle upa s gumom još je jedna od pomoćnih vježbi u postizanju optimalne izvedbe ove vježbe.

Također, možete iskoristiti pomoć koljenima u prvom ponavljanju.

Na kraju, pokušajte negativno sporo spuštanje iz dipa u zgib bez mijenjanja pozicije dlana. Ovo sam namjerno ostavio za kraj zato što je dosta stresno za laktove, ali odlično za razvijanje snage za muscle up.

Objavljeno 21.07.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!