Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Ovo morate probati: Zdrave snickers kockice

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Izgledom podsjećaju na bajaderu, a okusom na zdraviju verziju snickersa, što još jednom dokazuje da su kikiriki i čokolada zaista - kombinacija iz snova. Uz to je ova naša verzija zdrava, te bogata proteinima i kvalitetnim masnoćama iz kikirikija i kakao maslaca - savršeno za utažiti glad za slatkim.

Pogledajte video:

Sastojci (za lim veličine 20x15cm):

Kikiriki sloj:

  • 200 g kikirikija očišćenog iz ljuske, neprženog i neslanog
  • 150 g sitno mljevenih zobenih pahuljica
  • 4 žlice meda
  • 280-300 g kikiriki maslaca
  • Malo zobenog ili bademovog mlijeka, ukoliko je potrebno

Čokoladna glazura:

  • 70 g kakao maslaca
  • 60 g meda
  • 25 g kakaa u prahu

snickers plocice

Priprema:

  1. Kikiriki očistite od ljuske i kožice. Zajedno s ostalim sastojcima za kikiriki sloj, stavite ih u posudu blendera te sve dobro sameljite dok ne nastane jednolična, gusta i kompaktna smjesa. Ovo je potrebno napraviti u zbilja jakom kuhinjskom blenderu (mi smo koristili Vitamix blender), a ako je smjesa zaista pregusta i presuha, dodajte par žlica zobenog ili bademovog mlijeka.
  2. Smjesu rasporedite u lim veličine 20x15 cm, obložen papirom za pečenje. Dobro utisnite smjesu špatulom i poravnajte. Stavite u hladnjak na 15-ak minua, dok pripremate glazuru.
  3. Za glazuru na pari otopite kakao maslac, med i kakao, lagano miješajući pred kraj rastapanja. Glazurom prelijte kolač te ohladite prvo na sobnoj temperaturi, a potom stavite u hladnjak na 1-2 sata da se kolač potpuno ohladi i stisne. Režite na kockice ili oblike po želji i uživajte.

*Za pripremu ovih snickers kockica koristili smo Vitamix blender.

*Kolače prije rezanja i posluživanja ostavite malo na sobnoj temperaturi kako bi glazura malo omekšala i “opustila”.

snickers kockice

Objavljeno 04.03.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!