Malo drugačiji banana bread

  • 0 komentara
  • 20 x
  • ponedjeljak, 17 rujna, 2018. u 11:18

banan

Crne banane nam često ne izgledaju baš najprivlačnije, a zapravo se iza crne neugledne kore krije prava eksplozija slatkog okusa. Iako se one u originalu, odnosno u zemljama iz kojih potječu beru i jedu malene i zelene u ovom našem društvu navikli smo da su veće i uvijek na policama dućana biramo one najžuće. Kad šećer nije nešto što konzumiraš upravo su te malo crnije banane tvoj najbolji prijatelj za izradu slastica.

RECEPT

2 1/2 šalice pirovih pahuljica

1 veća ili 2 manje banane

prstohvat soli

1/4 šalice bademovog mlijeka

1 žličica cimeta

1/2 šalice veganske čokolade

1/2 žličice sode bikarbone

1 žlica jabučnog octa

Pirove pahuljice zblendati u brašno, dodati sve ostale sastoje i blendati dok se ne sjedini u kompaktnu smjesu. Ukoliko je smjesa pre gusta pri blendanju dodati još malo mlijeka. Peću na 175 stupnjeva u kalupu manjeg promjera oko 35 minuta. Kada je vrijeme pečenja gotovo, ne otvarati pećnicu još 10 min kako kolač ne bi splasnuo.

Recepata za banana bread je bezbroj, a ovaj ne sadrži brašno, šećer ni jaja pa je ipak malo drugačiji od ostalih. Uz to se i vrlo lako priprema pa je idealan kad imaš ne najavljene goste ili samo želiš neki slatki zalogaj poslije kojeg nema osjećaja grižnje savjesti, a ni težine u trbuhu. Nema potrebe za previše piskaranja, bolje da pripremite zdjelice, blender i sastojke te se bacite na posao, treba vam točno deset minuta :).

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od sit_nica:
  • A što kad nam se jedu burgeri?! x 8
    Pobornik sam onoga da treba slušati dijete koje čuči u nama, naročito kad odrastemo i nemamo neke velike ljude koji nam stoje nad glavom i to nam brane ili misle da imaju bolje rješenje, zdraviji obrok, pametniju opciju...Pa što onda kad nam se jede burger, a zdravo se hranimo? Jednostavno pojedemo burger! Recept za oko 5 burgera:100 g kuhanog graha 100 g kuhane kvinoje100 g kuhanog boba1 cikla 1 luk i 2 češnja češnjaka1 žlica lanenih, chia i bučinih sjemenki kumin, kajenski papar, sol, chilli,...
  • Palenta za velike! x 11
    Palenta, žganci, pura zovite je kako hoćete ali svakako je uvrstite u svoj jelovnik. Ovo "siromašno" jelo putuje lijepom našom od davnina i ne postoji kuhinja u kojoj barem jednom nije završila u loncu. Prva sjećanja na palentu vežu me uz mamu i njene prijateljice koje su svakih nekoliko mjeseci razglabale o kilama jedući palentu s malomasnim jogurtom na balkonu našeg stana. Iskreno, tada nisam bila neki fan žute smjese prelivene jogurtom ili mlijekom, ili još gore servirane uz nekakav masni m...
  • S ljubavlju, jaja bez logike. x 15
     Prije par godina u nekoj od sezona američkog Masterchefa sudjelovala je slijepa amaterska kuharica. Još tada su mi misli o tome bile vrlo  podijeljene, s jedne strane logično je da su joj okusi zbog nedostatka jednog osjetila izrazito istančani, s druge me jako bunio taj koncept. Kako netko može isporučiti jelo koje ne vidi, čak i ako je u mogućnosti probati ga nema potpunu percepciju finalnog tanjura. Na kraju je showa slijepa kuharica pobijedila, doduše, i dalje se dvoumim je li zasluženo i...
  • Proteinski cheesecake x 15
      Ljeto u Zagrebu, umjesto u moru. Vruće je i stalno mi se jede sladoled, a iz frižidera iskaču samo fit proizvodi i orašasti plodovi iz ladica za međuobroke. Na putu od stana do teretane pozdravljaju me stotine slastičarni koje samo okrznem pogledom da ne padnem s bicikle. Mmmm šećeri… I odjednom se misli o posnom siru i orašidima spajaju u jedno, kao neko “receptno” prosvijetljene. Jedva čekam da prođe sat iskoraka i bugara da se bacim na slatki posao.   Na trenutke mrzim ove prehramben...