Malo drugačiji banana bread

  • 0 komentara
  • 22 x
  • ponedjeljak, 17 rujna, 2018. u 11:18

banan

Crne banane nam često ne izgledaju baš najprivlačnije, a zapravo se iza crne neugledne kore krije prava eksplozija slatkog okusa. Iako se one u originalu, odnosno u zemljama iz kojih potječu beru i jedu malene i zelene u ovom našem društvu navikli smo da su veće i uvijek na policama dućana biramo one najžuće. Kad šećer nije nešto što konzumiraš upravo su te malo crnije banane tvoj najbolji prijatelj za izradu slastica.

RECEPT

2 1/2 šalice pirovih pahuljica

1 veća ili 2 manje banane

prstohvat soli

1/4 šalice bademovog mlijeka

1 žličica cimeta

1/2 šalice veganske čokolade

1/2 žličice sode bikarbone

1 žlica jabučnog octa

Pirove pahuljice zblendati u brašno, dodati sve ostale sastoje i blendati dok se ne sjedini u kompaktnu smjesu. Ukoliko je smjesa pre gusta pri blendanju dodati još malo mlijeka. Peću na 175 stupnjeva u kalupu manjeg promjera oko 35 minuta. Kada je vrijeme pečenja gotovo, ne otvarati pećnicu još 10 min kako kolač ne bi splasnuo.

Recepata za banana bread je bezbroj, a ovaj ne sadrži brašno, šećer ni jaja pa je ipak malo drugačiji od ostalih. Uz to se i vrlo lako priprema pa je idealan kad imaš ne najavljene goste ili samo želiš neki slatki zalogaj poslije kojeg nema osjećaja grižnje savjesti, a ni težine u trbuhu. Nema potrebe za previše piskaranja, bolje da pripremite zdjelice, blender i sastojke te se bacite na posao, treba vam točno deset minuta :).

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od sit_nica:
  • Patlidžan kojeg ćete obožavati! x 9
    Patlidžan sigurno nije prvi izbor povrća za kojim posegnemo na tržnicama ili u dućanima, uz svo to šarenilo i laku pripremu ostatka biljnog svijeta nekako ga nepravedo zapostavljamo. To debeljuškasto, ljubičasto jajasto čudo često zna prevariti svojom gorčinom,  možda smo zato tako lako odustali od njegove učestalije pripreme.  Vjerujte mi, ako mu postvetite samo malo pažnje, kao i svemu u životu, dat će vam više no što ste ikad očekivali. Za početak kada odabirete idealan komad za pripremu p...
  • Keksi za goste! x 9
    Nedavno sam bezglavo otišla u kupovinu namirnica, zapravo mi ništa nije ni trebalo ali me ponijelo vrijeme blagdana i prije nego što je zapravo počelo. Odavno sam otišla iz Splita, zapravo i dok sam živjela dolje smatrala sam kako nikada neću biti tipična žena, imati posuđe i pribor za jelo za goste, praviti paprenjake za Božić ili pince za Uskrs. Bilo mi je smiješno majčino i bakino cjelonoćno bdjenje nad  kuhinjskim stolovima prije tih velikih dana, malo sam se čak i rugala tim njihovim naučen...
  • Naopaki muffini x 10
    Većinu stvari u životu uzimamo zdravo za gotovo, bez da smo previše svjesni dok to činimo. Usputne stvari i ne doživljavamo, stablo nikad ne zagrlimo i ne zahvalimo mu što dišemo, sunce je žuto jer ga tako vidimo, zrak ne možemo opipati i umrli bi bez vode. I pčela, al ne volimo da nas ubodu pa ih isto tako ne doživljavamo. Cikla je crvena i mrkva narančasta, povrće uglavnom zeleno dok ga ne ogulimo pa je bijelo. Treba uvijek malo zagrebati po površini ako želimo vidjeti pravo stanje stvari. Atm...
  • Brzač - super brzi kolač x 24
    Koliko vas misli da je "crnac bez jaja" sasvim blesavo ime za kolač? Nedavno smo objavljivale fotku veganske verzije tog kolača na našem Instagram profilu i zapravo po prvi put osvijestile kako je naziv skroz neprikladan, pomalo rasistički  i zasigurno smiješan većini ljudi koja ga čuje po prvi put. Vodile smo žustru raspravu o tome je li etički napisati u opisu slike "crnac bez jaja postao je vegan", i iako se radi o kolaču odlučile smo da nije uopće zabavno. Od tada stalno zamišljam kako bi bi...