Brzač - super brzi kolač

  • 1 komentara
  • 24 x
  • ponedjeljak, 29 listopada, 2018. u 05:07

Koliko vas misli da je "crnac bez jaja" sasvim blesavo ime za kolač? Nedavno smo objavljivale fotku veganske verzije tog kolača na našem Instagram profilu i zapravo po prvi put osvijestile kako je naziv skroz neprikladan, pomalo rasistički  i zasigurno smiješan većini ljudi koja ga čuje po prvi put. Vodile smo žustru raspravu o tome je li etički napisati u opisu slike "crnac bez jaja postao je vegan", i iako se radi o kolaču odlučile smo da nije uopće zabavno. Od tada stalno zamišljam kako bi bilo da je neki popularni kolač u Africi nazvan "bijelac bez centimetara"... 

Biskvit

3 soja jogurta

2 čase od jogurta zobenog brašna

1/2 čase jogurta kokos šećera

1/2 čaše jogurta kokosovog ulja

1/2 praška za pecivo

3 žlice kakaa

Krema

50 ml soja vrhnje

50 ml zobeno vrhnje

150 g tamne čokolade

3 žlice kokos ulja

Sve sastojke za biskvit pomiješat i peći u nauljenoj posudi na 180° oko 50min. Pred kraj pečenja ukuhati vrhnja i u njima otopiti čokoladu s kokos uljem. Kad se kolač malo ohladi (ne skroz) preliti kremu po vrhu. 

Kolač smo nazvale "brzač", jer je brzi kolač. Politiku smo ostavile vanka butige, a vama donosimo brzu i neodoljivu poslasticu za koju vam je potrebna doslovno jedna posuda za miješanje, par sastojaka, kalup za pečenje i niti sat vremena. I nemojte ni pokušavati odložiti vilice, nećete uspjet!

Kakav ti je post? 
mmmmljac, sa čokoladom nikad greške.:))
lolaoly
15.11.18. u 11:03
line
1 Komentara
Zadnji postovi od sit_nica:
  • Patlidžan kojeg ćete obožavati! x 9
    Patlidžan sigurno nije prvi izbor povrća za kojim posegnemo na tržnicama ili u dućanima, uz svo to šarenilo i laku pripremu ostatka biljnog svijeta nekako ga nepravedo zapostavljamo. To debeljuškasto, ljubičasto jajasto čudo često zna prevariti svojom gorčinom,  možda smo zato tako lako odustali od njegove učestalije pripreme.  Vjerujte mi, ako mu postvetite samo malo pažnje, kao i svemu u životu, dat će vam više no što ste ikad očekivali. Za početak kada odabirete idealan komad za pripremu p...
  • Keksi za goste! x 10
    Nedavno sam bezglavo otišla u kupovinu namirnica, zapravo mi ništa nije ni trebalo ali me ponijelo vrijeme blagdana i prije nego što je zapravo počelo. Odavno sam otišla iz Splita, zapravo i dok sam živjela dolje smatrala sam kako nikada neću biti tipična žena, imati posuđe i pribor za jelo za goste, praviti paprenjake za Božić ili pince za Uskrs. Bilo mi je smiješno majčino i bakino cjelonoćno bdjenje nad  kuhinjskim stolovima prije tih velikih dana, malo sam se čak i rugala tim njihovim naučen...
  • Naopaki muffini x 10
    Većinu stvari u životu uzimamo zdravo za gotovo, bez da smo previše svjesni dok to činimo. Usputne stvari i ne doživljavamo, stablo nikad ne zagrlimo i ne zahvalimo mu što dišemo, sunce je žuto jer ga tako vidimo, zrak ne možemo opipati i umrli bi bez vode. I pčela, al ne volimo da nas ubodu pa ih isto tako ne doživljavamo. Cikla je crvena i mrkva narančasta, povrće uglavnom zeleno dok ga ne ogulimo pa je bijelo. Treba uvijek malo zagrebati po površini ako želimo vidjeti pravo stanje stvari. Atm...
  • Može jedan RAWffaello?! x 16
    Pješčana plaža, kokos, predivno prozirno plavo more koje miluje bijeli pijesak i zgodna žena koja uživa u svemu tome… Svi znamo dobro uhodanu reklamu još poznatije slatke kuglice od kokosa, ukusne bijele kreme, hrskave ovojnice i pre finog badema u sredini. Iskreno, sline mi cure samo dok pišem ovo i ne mogu se odvojiti od misli kako mi je dućan blizu i kako želim taj Raffaello odmah sada. Umjesto da ga jednostavno kupim, odlučila sam počastiti svoje nepce nekim malo drugačijim Raffaellom, bolje...