Brzač - super brzi kolač

  • 1 komentara
  • 22 x
  • ponedjeljak, 29 listopada, 2018. u 05:07

Koliko vas misli da je "crnac bez jaja" sasvim blesavo ime za kolač? Nedavno smo objavljivale fotku veganske verzije tog kolača na našem Instagram profilu i zapravo po prvi put osvijestile kako je naziv skroz neprikladan, pomalo rasistički  i zasigurno smiješan većini ljudi koja ga čuje po prvi put. Vodile smo žustru raspravu o tome je li etički napisati u opisu slike "crnac bez jaja postao je vegan", i iako se radi o kolaču odlučile smo da nije uopće zabavno. Od tada stalno zamišljam kako bi bilo da je neki popularni kolač u Africi nazvan "bijelac bez centimetara"... 

Biskvit

3 soja jogurta

2 čase od jogurta zobenog brašna

1/2 čase jogurta kokos šećera

1/2 čaše jogurta kokosovog ulja

1/2 praška za pecivo

3 žlice kakaa

Krema

50 ml soja vrhnje

50 ml zobeno vrhnje

150 g tamne čokolade

3 žlice kokos ulja

Sve sastojke za biskvit pomiješat i peći u nauljenoj posudi na 180° oko 50min. Pred kraj pečenja ukuhati vrhnja i u njima otopiti čokoladu s kokos uljem. Kad se kolač malo ohladi (ne skroz) preliti kremu po vrhu. 

Kolač smo nazvale "brzač", jer je brzi kolač. Politiku smo ostavile vanka butige, a vama donosimo brzu i neodoljivu poslasticu za koju vam je potrebna doslovno jedna posuda za miješanje, par sastojaka, kalup za pečenje i niti sat vremena. I nemojte ni pokušavati odložiti vilice, nećete uspjet!

Kakav ti je post? 
mmmmljac, sa čokoladom nikad greške.:))
lolaoly
15.11.18. u 11:03
line
1 Komentara
Zadnji postovi od sit_nica:
  • Može jedan RAWffaello?! x 16
    Pješčana plaža, kokos, predivno prozirno plavo more koje miluje bijeli pijesak i zgodna žena koja uživa u svemu tome… Svi znamo dobro uhodanu reklamu još poznatije slatke kuglice od kokosa, ukusne bijele kreme, hrskave ovojnice i pre finog badema u sredini. Iskreno, sline mi cure samo dok pišem ovo i ne mogu se odvojiti od misli kako mi je dućan blizu i kako želim taj Raffaello odmah sada. Umjesto da ga jednostavno kupim, odlučila sam počastiti svoje nepce nekim malo drugačijim Raffaellom, bolje...
  • A što kad nam se jedu burgeri?! x 9
    Pobornik sam onoga da treba slušati dijete koje čuči u nama, naročito kad odrastemo i nemamo neke velike ljude koji nam stoje nad glavom i to nam brane ili misle da imaju bolje rješenje, zdraviji obrok, pametniju opciju...Pa što onda kad nam se jede burger, a zdravo se hranimo? Jednostavno pojedemo burger! Recept za oko 5 burgera:100 g kuhanog graha 100 g kuhane kvinoje100 g kuhanog boba1 cikla 1 luk i 2 češnja češnjaka1 žlica lanenih, chia i bučinih sjemenki kumin, kajenski papar, sol, chilli,...
  • Malo drugačiji banana bread x 21
    Crne banane nam često ne izgledaju baš najprivlačnije, a zapravo se iza crne neugledne kore krije prava eksplozija slatkog okusa. Iako se one u originalu, odnosno u zemljama iz kojih potječu beru i jedu malene i zelene u ovom našem društvu navikli smo da su veće i uvijek na policama dućana biramo one najžuće. Kad šećer nije nešto što konzumiraš upravo su te malo crnije banane tvoj najbolji prijatelj za izradu slastica. RECEPT 2 1/2 šalice pirovih pahuljica 1 veća ili 2 manje banane prsto...
  • Palenta za velike! x 11
    Palenta, žganci, pura zovite je kako hoćete ali svakako je uvrstite u svoj jelovnik. Ovo "siromašno" jelo putuje lijepom našom od davnina i ne postoji kuhinja u kojoj barem jednom nije završila u loncu. Prva sjećanja na palentu vežu me uz mamu i njene prijateljice koje su svakih nekoliko mjeseci razglabale o kilama jedući palentu s malomasnim jogurtom na balkonu našeg stana. Iskreno, tada nisam bila neki fan žute smjese prelivene jogurtom ili mlijekom, ili još gore servirane uz nekakav masni m...