Brzač - super brzi kolač

Koliko vas misli da je "crnac bez jaja" sasvim blesavo ime za kolač? Nedavno smo objavljivale fotku veganske verzije tog kolača na našem Instagram profilu i zapravo po prvi put osvijestile kako je naziv skroz neprikladan, pomalo rasistički  i zasigurno smiješan većini ljudi koja ga čuje po prvi put. Vodile smo žustru raspravu o tome je li etički napisati u opisu slike "crnac bez jaja postao je vegan", i iako se radi o kolaču odlučile smo da nije uopće zabavno. Od tada stalno zamišljam kako bi bilo da je neki popularni kolač u Africi nazvan "bijelac bez centimetara"... 

Biskvit

3 soja jogurta

2 čase od jogurta zobenog brašna

1/2 čase jogurta kokos šećera

1/2 čaše jogurta kokosovog ulja

1/2 praška za pecivo

3 žlice kakaa

Krema

50 ml soja vrhnje

50 ml zobeno vrhnje

150 g tamne čokolade

3 žlice kokos ulja

Sve sastojke za biskvit pomiješat i peći u nauljenoj posudi na 180° oko 50min. Pred kraj pečenja ukuhati vrhnja i u njima otopiti čokoladu s kokos uljem. Kad se kolač malo ohladi (ne skroz) preliti kremu po vrhu. 

Kolač smo nazvale "brzač", jer je brzi kolač. Politiku smo ostavile vanka butige, a vama donosimo brzu i neodoljivu poslasticu za koju vam je potrebna doslovno jedna posuda za miješanje, par sastojaka, kalup za pečenje i niti sat vremena. I nemojte ni pokušavati odložiti vilice, nećete uspjet!

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
25
2
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija