Božićna akcija: iskoristi do 40% popusta na sve proizvode za mršavljenje!

Ultra čokoladna torta bez brašna i pečenja

Donosim vam recept za ultra čokoladnu i kremastu sirovu tortu čiju osnovu čine orašasti plodovi i datulje, a kremu maslac od indijskog orašćića obogaćen sa sirovim kakao prahom koji daje bogatu i intezivnu čokoladnu aromu.

Sastojci za koru:

-3/4 šalice orašastih plodova po želji

-3/4 šalice kokosovih ljuskica

-8-10 natopljenih svježih datulja

U multipraktiku smiksajte sve sastojke za koru do fine ljepljive smjese. Uzmite kalup za torte (promjera od 12-16cm) i u njega ravnomjerno nanesite koru.Stavite na kratko vrijeme u hladnjaku dok pripremate kremu.

Krema:

-1 3/4 šalice natopljenih indijskih orašćića

-3/4 šalice punomasnog kokosovog mlijeka

-4 žlice maslaca od indijskih orašćića

-1/2 šalice sirovog kakao praha

-1/2 šalice rastopljenog kakao maslaca

-3/4 do 1 šalica meda

U blenderu pomiješajte sve sastojke s time da ćete med i rastopljeni kakao maslac dodati pri kraju. Miješajte do fine kremaste smjese. Okus slatkoće prilagodite sami sebi. Izlijte na koru i stavite u zamrzivač na nekoliko sati da se stisne.

Objavljeno 15.02.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija