Ultra bogata čokoladna sirova torta

 

Ako ste i vi ljubitelji popularnih slastica poput Ferrero rochera,onda je ovaj recept pravo rješenje za vas,ali ne u klasičnoj verziji gdje ćemo  ugledati nepoželjne sastojke,nego u sirovoj verziji i to bez brašna,mlijeka,jaja i rafiniranih šećera.Malo je da vam kažem da je ova bogata čokoladna torta osvojila mnoge do sada i to sve zahvaljujući kombinaciji maslaca od lješnjaka,kakao maslaca i sirovog kakao praha koji daje intezivnu i pravu čokoladnu aromu.

 

Sastojci:

-2 1/2 šalice orašastih plodova po želji

-80 g kokosovih ljuskica

-10-12 natopljenih datulja

-2 žlice rastopljenog ekstra dj.kokosovog ulja

Krema:

-2 šalice natopljenih indijskih orašćića

-5 žlica domaćeg maslaca od lješnjaka

-4-5 žlica sirovog kakao praha

-1/2 šalice punomasnog kokosovog mlijeka

-130 g rastopljenog kakao maslaca

-3/4 šalice meda ili javorovog sirupa

Priprema:

U multipraktiku sameljite orašaste plodove s kokosovim ljuskicama do fine smjese brašna.Dodajte im ostale sastojke i pomiješajte do fine mrvičaste smjese.Uzmite kalup za torte,obložite ga papirom za pečenje i u njega ravnomjerno nanesite smjesu.Ostavite sa strane dok pripremate kremu.Na vodenoj kupelji rastopite kakao maslac.U blender dodajte oprane i ocijeđene indijske orašćiće zajedno sa ostalim sastojcima i miješajte do fine kremaste teksture.Kremu izlijte na koru i po želji je ukrasite sa kuglicama i čokoladom. U slast

Objavljeno 27.05.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija