Smokve prelivene čokoladom

Sezona je smokava, sočnog i rajskog voća čiji sastav obiluje fitonutrijentima, vitaminima i antioksidansima.Odličan su izvor prirodnih vlakana koji podupiru zdravlje probavnog sustava. Uz sve to u smokvi su zastupljeni vitamini A, B, C, E i K te minerali bakar, kalij, magnezij i željezo. Rijetko kojeg sladokusca ostavlja ravnodušnim upravo zbog svog neodoljivog okusa. A kad smokvu spojite sa čokoladom dobijete najbolju kombinaciju na svijetu, pravu nebesku poslasticu.

Sastojci:

-oko 30 narezanih smokava

Rastopljena domaća čokolada:

-85 g kakao maslaca

-35 g ekstra dj.kokosovog ulja

-5 žlica sirovog kakao praha

-5 žlica meda

Na vodenoj kupelji rastopite kakao maslac i ulje, dodajte med i sve dobro pomiješajte. Na kraju dodajte sirovi kakao prah i opet pomiješajte do fine smjese bez grudica. Maknite sa vatre. Uzmite smokvu i svaku smokvu uvaljajte u čokoladnu glazuru. Po želji pospite sa prahom dehidriranih malina ili kokos ljuskicama. Stavite u hladnjak da se stisne.

U slast

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
9
1
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija