Smokve prelivene čokoladom

  • 0 komentara
  • 9 x
  • ponedjeljak, 13 kolovoza, 2018. u 12:06

Sezona je smokava, sočnog i rajskog voća čiji sastav obiluje fitonutrijentima, vitaminima i antioksidansima.Odličan su izvor prirodnih vlakana koji podupiru zdravlje probavnog sustava. Uz sve to u smokvi su zastupljeni vitamini A, B, C, E i K te minerali bakar, kalij, magnezij i željezo. Rijetko kojeg sladokusca ostavlja ravnodušnim upravo zbog svog neodoljivog okusa. A kad smokvu spojite sa čokoladom dobijete najbolju kombinaciju na svijetu, pravu nebesku poslasticu.

Sastojci:

-oko 30 narezanih smokava

Rastopljena domaća čokolada:

-85 g kakao maslaca

-35 g ekstra dj.kokosovog ulja

-5 žlica sirovog kakao praha

-5 žlica meda

Na vodenoj kupelji rastopite kakao maslac i ulje, dodajte med i sve dobro pomiješajte. Na kraju dodajte sirovi kakao prah i opet pomiješajte do fine smjese bez grudica. Maknite sa vatre. Uzmite smokvu i svaku smokvu uvaljajte u čokoladnu glazuru. Po želji pospite sa prahom dehidriranih malina ili kokos ljuskicama. Stavite u hladnjak da se stisne.

U slast

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od zdravoislasno:
  • Ultra čokoladna torta bez brašna i pečenja x 3
    Donosim vam recept za ultra čokoladnu i kremastu sirovu tortu čiju osnovu čine orašasti plodovi i datulje, a kremu maslac od indijskog orašćića obogaćen sa sirovim kakao prahom koji daje bogatu i intezivnu čokoladnu aromu. Sastojci za koru: -3/4 šalice orašastih plodova po želji -3/4 šalice kokosovih ljuskica -8-10 natopljenih svježih datulja U multipraktiku smiksajte sve sastojke za koru do fine ljepljive smjese. Uzmite kalup za torte (promjera od 12-16cm) i u njega ravnomjerno nanesite ...
  • Čokoladne kuglice sa pistaciom x 15
    Nije tajna da volim eksperimentirati u kuhinji,a pronalaženje novih sastojaka i namirnica daje mi inspiraciju za nove čarobne delicije. Ovog puta na mom meniju se našao pistacio kojeg stvarno rijetko koristim zbog skupoće proizvoda.Ali moram vam reći da požalila nisam jer je nastao pravi energetski, hrskavi i lagani snack koji ne zahtijeva pečenje, a donosi obilje nutrijenata. Sastojci: -140 g neslanog pistacija -65 g kokosovih ljuskica -3 velike žlice sirovog kakao praha -1 žlica kokosov...
  • Domaći veganski maslac od prosa x 13
    Ne mogu vam riječima prenijeti trenutno uzbuđenje i sreću jer sam uspjela napraviti tako savršeni, glatki i kremasti veganski maslac od prosa.I to naravno bez palminog ulja,emulgatora, konzervansa i umjetnih aroma.Topi se poput običnog maslaca, a priprema nikad nije bila jednostavnija.Ovaj recept upravo posvećujem alergičarima jer je i radi njih nastao.Malo je da kažem da izgleda kao obični maslac,a savršen je kada se posluži na kruhu ili hrskavom tostu. Sastojci: -80 g prosa u zrnu -110 ml...
  • Mirisni keksići od limuna x 12
    Ovi kolačići su slatki, mekani i ukusno limunasti izrađeni od cjelovitih namirnica sa obiljem proteina i esencijalnih masti.Malo je da kažem da sam se zaljubila u okus ovih keksiju i to zahvaljujući domaćim limunima koji su dali sočnu i mirisnu notu. Sastojci. -140 g indijskih orašćića -100 g kokosovih ljuskica -80 g mljevenog zlatnog lana -4 1/2 do 5 žlica meda -sok 1 limuna, 1 žlica ribane korice neprskanog limuna -1 žlica kokosovog ulja -1-2 žlice kokosovog brašna U multipraktiku s...