Božićna akcija: iskoristi do 40% popusta na sve kreatine!

Sirova rođendanska torta od čokolade,lješnjaka, kokosa i malina

Rođendan moje mame nije mogao proći bez iznenađenja zahvaljujući trostrukom užitku: spoju čokoladne kreme s maslacem od lješnjaka, bijele kreme od kokosa i kao šećer na kraju raspodija okusa sa bobičastim voćem.Ovo je torta koja ne poznaje granice za najdražu majku koja mi je velika životna učiteljica i ogroman oslonac u životu.

Sastojci za koru:

-1 1/2 šalica orašasth plodova po želji

-1 1/2 šalica kokosovih ljuskica

-2 žlice ekstra dj.kokosovog ulja

-10-12 natopljenih svježih datulja

Datulje natopite na nekoliko sati da omekšaju. U multipraktiku smiksajte orašaste plodove i kokos do fine smjese brašna, pa im dodajte ostale sastojke i miksajte dok se smjesa ne počne držati zajedno.Uzmite kalup od 20 cm, obložite ga ppairom za pečenje i u njega nanesite ravnomjerno smjesu.

Pripremite čokoladnu kremu:

-1 1/2 šalica natopljenih ind.orašćića

-1/2 šalice punomasnog kokosovog mlijeka

-85 g rastopljenog kakao maslaca

-4 žlice kakao praha

-1/2 šalice meda ili javorovog sirupa

-3 žlice maslaca od lješnjaka

Za kremu smiksajte sve sastojke do fine kremaste smjese pa izlijte na koru i stavite u zamrzivač da se stisne.

Pripremite bijelu kremu:

-1 1/2 šalica natoplljenih indijskih orašćiča

-1/2 šalice punomasnog kokosovog mlijeka

-3/4 šalice kokosovih ljuskica

-90 g kakao maslaca

-4 žlice meda ili javorovog sirupa

Za bijelu kremu smiksajte sve sastojke do fine kremaste smjese u blenderu i izlijte na kremu od čokolade koja se stisnula.Vratite natrag u zamrzivač. 

Nakon pola sata do sat vremena pripremite kremu od malina:

-1 šalica natopljenih ind.orašćića

-1 1/2 šalica malina

-1/2 šalice punomasnog kokosovog mlijeka

-2 žlice soka od limuna,korica nešpricanog limuna

-5 žlica kokos maslaca ili kokosovog ulja ( kokosovo ulje će se u ljeti puno brže topiti na sobnoj temp.)

-4-5 žlica meda ili javorovog sirupa

Za kremu od malina smiksajte sve sastojke u blenderu do fine kremaste smjese i izlijte na bijelu kremu. Stavite u zamrzivač na nekoliko sati da se stisne. Po želji ukrasite voćem.

U slast

Objavljeno 19.08.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija