Kremasti i osvježavajući puding od chie i hokaido tikve

  • 1 komentara
  • 10 x
  • nedjelja, 18 studenog, 2018. u 07:05

Malo je da vam kažem da je ovo recept koji ćete poželjeti i za doručak i za desert.Kada se spoji kombinacija hokaido tikve,cejlonskog cimeta i chia sjemenki nastaje glatki i kremasti puding koji će zadovoljiti i najstrože kritičare.Jedeći ovu poslasticu ne samo da ćete biti sretni nego će vam tijelo biti zahvalno na nutrijentima i to zahvaljujući chia sjemenkama koje sadrže bogastvo vlakana, proteina, omega 3 masnih kiselina i kalcija. Pritom ne smijemo zaboraviti i na cejlonski cimet koji je pravi eliksir zdravlja ali i na hokaido tikvu koja obiluje vitaminima B skupine, mineralima i vlaknima. Da bi užitak bio potpuno na sami kraj pudinga sam dodala kremu od limuna i indijskih orašćića. Ako i vi želite ojačati vaš imunološki sustav, poboljšati probavu i napuniti se energijom napravite super ukusni i energetski obrok.

Sastojci:

-350 ml domaćeg bademovog mlijeka

-140 g pirea od skuhane hokaido tikve

-8-10  očišćenih i natopljenih svježih datulja

-prstohvat vanilije, 3/4 žličice cejlonskog cimeta

-4 1/2 žlice chia sjemenki

Krema od limuna:

-natopljeni ind.orašćići, malo soka od limuna, kokosovo mlijeko i kokosovo ulje

Za puding smiksajte sve sastojke u blenderu osim chia sjemenki do fine kremaste smjese. Izvadite, prebacite u zdjeli i dodajte chia sjemenkel. Pomiješajte, pa dobivenu smjesu stavite u hladnjak da se stisne. Za kremu od limuna smiksati sve sastojke do fine kremaste smjese. Kada se puding stisao servirajte ga u čaši i po želji prelijte kremom od limuna. Ona je u ovom receptu više kao dekoracija, iako je odlična kada se pomiješaju žlicom oba dva sloja.

Kakav ti je post? 
Čini mi se odlična kombinacija! To će mi biti slijedeći desert - za svako doba dana ili i noći! Sve namirnice imam! Hvala! Lp
jerdema
28.12.18. u 21:01
line
1 Komentara
Zadnji postovi od zdravoislasno:
  • Ultra čokoladna torta bez brašna i pečenja x 7
    Donosim vam recept za ultra čokoladnu i kremastu sirovu tortu čiju osnovu čine orašasti plodovi i datulje, a kremu maslac od indijskog orašćića obogaćen sa sirovim kakao prahom koji daje bogatu i intezivnu čokoladnu aromu. Sastojci za koru: -3/4 šalice orašastih plodova po želji -3/4 šalice kokosovih ljuskica -8-10 natopljenih svježih datulja U multipraktiku smiksajte sve sastojke za koru do fine ljepljive smjese. Uzmite kalup za torte (promjera od 12-16cm) i u njega ravnomjerno nanesite ...
  • Čokoladne kuglice sa pistaciom x 15
    Nije tajna da volim eksperimentirati u kuhinji,a pronalaženje novih sastojaka i namirnica daje mi inspiraciju za nove čarobne delicije. Ovog puta na mom meniju se našao pistacio kojeg stvarno rijetko koristim zbog skupoće proizvoda.Ali moram vam reći da požalila nisam jer je nastao pravi energetski, hrskavi i lagani snack koji ne zahtijeva pečenje, a donosi obilje nutrijenata. Sastojci: -140 g neslanog pistacija -65 g kokosovih ljuskica -3 velike žlice sirovog kakao praha -1 žlica kokosov...
  • Domaći veganski maslac od prosa x 13
    Ne mogu vam riječima prenijeti trenutno uzbuđenje i sreću jer sam uspjela napraviti tako savršeni, glatki i kremasti veganski maslac od prosa.I to naravno bez palminog ulja,emulgatora, konzervansa i umjetnih aroma.Topi se poput običnog maslaca, a priprema nikad nije bila jednostavnija.Ovaj recept upravo posvećujem alergičarima jer je i radi njih nastao.Malo je da kažem da izgleda kao obični maslac,a savršen je kada se posluži na kruhu ili hrskavom tostu. Sastojci: -80 g prosa u zrnu -110 ml...
  • Mirisni keksići od limuna x 12
    Ovi kolačići su slatki, mekani i ukusno limunasti izrađeni od cjelovitih namirnica sa obiljem proteina i esencijalnih masti.Malo je da kažem da sam se zaljubila u okus ovih keksiju i to zahvaljujući domaćim limunima koji su dali sočnu i mirisnu notu. Sastojci. -140 g indijskih orašćića -100 g kokosovih ljuskica -80 g mljevenog zlatnog lana -4 1/2 do 5 žlica meda -sok 1 limuna, 1 žlica ribane korice neprskanog limuna -1 žlica kokosovog ulja -1-2 žlice kokosovog brašna U multipraktiku s...