Tjedna akcija: 20% popusta na sve multivitamine

Kremasti cheesy umak od cvjetače

Do prije par godina nisam niti mogla zamisliti cvjetaču u receptima, a sada vam riječima ne mogu opisati koliko je volim u ovom kremastom umaku.  Ovaj veganski cheesy umak postao je omiljeni favorit mojih ukućana, a prednost mu je što se odlikuje nevjerojatno bogatim ukusom zahvaljujući kombinaciji cvjetače, indijskih oraščića, prehrambenog kvasca i začina. Za razliku od popularnog Alfreda umaka ne sadrži nikakve konvencionalne mliječne proizvode tako da u njemu mogu uživati i osobe osjetljive na mliječne proizvode. 

 

Sastojci:

-1 glava cvjetače

-1 šalica natopljenih indijskih oraščića

-1/2 šalice bademovog mlijela

-4 žlice prehrambenog kvasca

-1/2 žličice senfa u prahu

-1/2 žlice iscijeđenog soka od limuna

-prstohvat muškatnog oraščića

-1/2 žličice himalajske soli

Priprema:

Očistite cvjetaču od listova, peteljki i središnje stabiljke pa je nasjeckajte nježno u multipraktiku u obliku riže. U lonac za kuhanje stavite kuhati cvjetaču i vodu. Kada se skuha, procijedite je i ostavite 10 minuta da se ohladi. U blender stavite cvjetaču i ostale sastojke te miješajte do fine kremaste smjese.  Svoj umak poslužite uz omiljeno povrće ili tjesteninu.  

Objavljeno 21.06.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija