Bezglutenski Jaffa muffini

Prije nego krenem tipkati recept, od srca želim sretan Uskrs svima vama koji ga danas slave.Ove godine kod nas je bilo izrazito nabijani tempo,tako da smo prvi put preskočili glavne delicije ovog blagdana i uživali u prefinim muffinima čiji okus podsjeća na nama omiljenu poslasticu iz djetinjstva- Jaffa kekse.

Sastojci:

-170 g mljevenih badema do fine smjese brašna

-25 g sirovog kakao praha

-45 g kokosovog brašna

-3/4 žličice sode bikarbone pomiješane sa 2 žlice soka od limuna

-100 ml svježeg soka naranče

-2 žlice ribane neprskane narančine korice

-125 ml meda

-60 g sjeckane domaće čokolade

Preljev:

-rastopljena domaća čokolada

U zdjeli pomiješajte suhe sastojke pa im dodajte mokre sastojke zajedno sa sjeckanom čokoladim.Sve zajedno pomiješajte i ostavite 15 minuta na sobnoj temperaturi. Zagrijte pećnicu na 170 C,uzmite silikonske kalupe i svaki kalup premaži sa malo kokosovog ulja pa nadjedni pojednakom količinom smjese.Pecite oko 40-45 minuta.Izvadite i obavezno ostavite sat vremena da se ohladi na sobnoj temperaturi.Nakon što su se muffini ohladili prelijte ih domaćom čokoladnom glazurom koju napravite od kakao maslaca,kakao praha i sladila.U slast.

Objavljeno 21.04.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija