Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Par savjeta u borbi protiv celulita

Znam da se dosta o tome pisalo, ali eto par mojih savjeta što su meni pomogli...
Mislim da je većina žena osuđena na doživotni celulit, uvik će biti tu, više ili manje... Na prvog godini faksa sam ga dosta imala. Zašto? Prvi put sam se odvojila od roditelja, počela sam jesti u menzi (a u Rijeci kuharice posebnu ljubav posvećuju ulju), puno siditi, više piti alkohol ;) i eto jakooo brzo se nastania i otad vodimo dugotrajnu borbu... Celulit kažnjava line cure :D
Nema ležanja pred televizijom i papanja čokolade bez posljedice nažalost... Otkad sam skužila da ga imam sam počela minjati svoje loše navike i eto nakon dugoo vrimena se isplati, možeš sa puno samopouzdanja u kupaći ući ;)

Nakon kraćeg uvoda :D evo par mojih savjeta:

1) Ako ikako možete, nemojte pit kontracepcijske pilule...


2) Što više vode piti! Nema izvlačenja! Nosite bočicu vode uvik sa sobom. Imate malu torbicu? Imam i ja takvih, pa si kupim malu bočicu od 2,5 dcl... Ako ne volite vodu, naučite je zavoliti, ni ja je nisam volila, pa sam se silila i sad je obožavam ;)



3) Savjetujem vam dalmatinsku prehranu ;) sa što više ribe i mesni obrok barem 3x tjedno. Koristite što manje soli i šećera (ja još vodim borbu sa šećerom). Zaboravite na Mc' Donalds i slična mista. Nemojte se izvlačiti na manjak vrimena za pripremu vaših obroka! Ja stignem sama pospremiti cili stan, skuhati ručak, otići na predavanja, učiti, vježbati, popit kavu i pogledati seriju bez problema.



4) Fizičke aktivnosti što više! Pješke idite svukuda, ne koristite lift, nego pješice na 10 kat! Bilo bi dobro minimalno 2 -3 puta tjedno nekakvih aerobnih aktivnosti tipa bicikl, role, plivanje bilo što i još barem 2 puta tjedno anaerobno tipa rad na spravama... Nemate vrimena za teretanu? Nemam ni ja, pa doma vježbam. Koje god želite vježbe imate na internetu. Uredna prehrana i vježbanje vam ne uklanja celulit, samo prevenira njegov razvoj.

5) Usku robu izbjegavajte jer slabi cirkulaciju i limfnu drenažu. Savjetujem nošenje peta do 5 cm (iako se ja ovoga ne držim, što ću, obožavam veelike pete). Prema tome cure, nema nošenja ovakvih:

 


6) Ni slučajno gladovati!! Kao prvo možete vi na nekoj nezdravoj rigoroznoj dijeti biti misec dana i smršavit, ali kao prvo, vaš organizam je doživia šok, a kao drugo, virujte mi, vratit će se kile kad - tad, tako da niste ništa napravili, samo vam je višak kože osta...

7) Ostavite se kave i pušenja!

Imaju ga i one:









Još jedan savjet za kraj: Naučite ga voliti ;)

Objavljeno 26.03.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji13komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji13komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija