A što nakon Uskrsa?

 

Konačno je gotovo - blagdani su iza nas, napravilo se što se napravilo. Sad se možemo pozdraviti sa slatkim i brašnastim izazovima do zime i slobodno se vratiti u našu dobru staru kolotečinu i fit zaplivati prema ljetu.

Ako vam je već kao i meni dosta slušati i čitati o "detoksifikaciji nakon obilja hrane na blagdanskim stolovima", ali se svejedno nekako pitate vrijedi li, reći ću vam kratko ono šta ja o tome mislim - ne vrijedi.

Ono što je meni praksa sve ove godine bila, i ostati će i dalje, jednostavno je vratiti se na jelovnik koji smo pratili prije svog tog obilja, i ako nam je taj jelovnik na bilo koji način služio tada, poslužit će opet, a tijelo će samo (potpomognuto dobrim nutrijentima) naći načina da dođe na svoje. Naravno, što se netko dulje drži nekog kvalitetnog režima, to je cijela stvar još i lakša jer je i samo tijelo zdravije i sposobnije za oporavak.

 

Dakle zaboravite razne detoxe i jednostavno i dalje, kao i prije, uživajte u cjelovitoj, svježoj hrani, u raznim bojama na tanjuru i svemu onome o čemu iz godine u godinu pišemo....pa već i sami sve znate ;)

 

Aaaa ako vas ikakva grižnja savjest muči oko toga što ste ove dane jeli....jer se niste baš pazili i sve one zdravije verzije slatkog i slanog ste malo potisnuli iz pamćenja jer ipak tradicija je tradicija i morate misliti i na druge....znajte da je i kod mene tradicija bila tradicija, i da je jedino "zdravo" što je ovu prefinu uskrsnu pletenicu na slici dolje krasilo bilo - bademovo mlijeko i jaja.

 

Ostalo? Klasika. 

 

Nekad je ta klasika baš ono što nam treba za promjenu od ustaljenog rasporeda i još bitnije.... ono što baš veseli naše bližnje i što nas vraća u neke stare, bezbrižne dane kad se kuhinjom širio miris kolača, a mi nismo brojali svaki zalogaj i tražili alternative.

Za sve ostalo, ono što nas okuplja oko ovog portala i što nas drži "on the track" dan za danom, ima vremena - godina je duga i iako je istina da se sve broji, nešto se i oduzima ;)

 

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od Gym_girl:
 • Šarena quinoa x 2
    Quinoa mi je, osim što me uvijek namuči kod pisanja, zadnje vrijeme postala jedan od favorita što se tiče izvora UH-a. Iako nisam neki fan namirnica koje jedva izgovaram jer volim da mi je hrana što bliža kraju u kojem živim, s ovim simpatičnim sjemenkama se tu i tamo poslužim - pogotovo kad mi treba neki lagani, a hranjivi prilog za večeru.   Pa sam tako jedne večeri izvukla sve paprike iz hladnjaka, zajedno sa bebicom špinatom i rajčicom te krenula isprobati nešto novo što je na kraju isp...
 • Njam njam jaja x 4
    Jaja u svom suhoparnom obliku znaju biti dosadna i rijetko nas zasite kao nešto drugo ali ako im dodamo malo boje i volumena, doživljaj se mijenja....i nastaje jedan fora doručak/ručak/večera. Meni je ovog puta bio ručak, za kojeg mi je trebalo: - šaka skuhane brokule - 2 žlice šampinjona - cherry rajčice - 3 fete pureće šunke - 2 jaja - začini - pol žličice kokosovog ulja       Super stvar ako vam ostane nešto ostataka od obroka ili čak dana prije. Povrće samo malo usitnite, kra...
 • Ponuda dana - pileći gulaš :) x 1
  Kad govorimo o fit namirnicama, piletina je najčešće na vrhu liste onih koji se trude jesti hranjivo (i koji naravno jedu mesne proizvode) pa tako vjerujem da većini ne prođe tjedan bez barem 3-4 porcije iste. I isto tako vjerujem da često nemate ni volje ni vremena napraviti nešto drugo osim baciti par komada na tavu, okrenut par puta i dobro je. Bez brige, nisam ni ja daleko od toga i pozitivno je u tome što imam sreću da mi ne treba puno promjena u jelovniku i petljancije s kuhanjem da bi mi...
 • High protein kakao x 3
    ...tek negdje na pola puta pomislih da sam baš mogla poslikat i podijelit i s vama ovu alternativnu, high protein verziju kakaa.... pa je eto to razlog što je moja šalica napola prazna :) No nije bitno, bitno je da je fino i korisno - pogotovo ako ste odradili jedan dobar trening i zaželjeli se nečeg slatkog i laganog, a doma ste i imate prilike petljat sa shakerima i šalicama. Paaa dakle, uzmite 2 dcl bademovog mlijeka, mjericu wheya bez okusa i punu žličicu kakaa, strpajte to u shaker, do...