Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

FIBO 2009 – najveći sajam fitnessa

Zahvaljujemo Dream Gymu i Tomislavu koji nam je poslao ovaj prilog.

U Essenu u Njemačkoj, od 23. – 26. travnja 2009., održan je najveći međunarodni sajam fitnessa, wellnessa i zdravlja.


Svi vodeći svjetski brandovi, i oni koji se to trude postati, na ovom sajmu su predstavili svoje adute i novitete iz svijeta fitnessa, wellnesa i zdravlja. Ovaj vodeći međunarodni sajam, koji se održava već 25 godina, zaista je zasjao u punom sjaju. Preko 430 kompanija iz 35 zemalja predstavilo je svoje proizvode. Na poziv „Freemotion fitness-a“, Fitness centar „Dream gym“ i kineziolog Tomislav Dolušić bili su pozvani da na njihovom štandu u hali 3 promoviraju DVD „Dream gym mania“. U kratkom presjeku prenosimo vam djelić atmosfere s ovog fitness spektakla.



U hali 6 redali su se na „Kettler“ bini vrlo atraktivni „live show“ programi – FIBOactive. Vruči latino ritmovi – „Zumba“, zatim „Wushu“, „Team fusion UK „– samo su neki od programa koji postaju globalno sve popularniji.

U hali 8, po prvi put na FIBO-u, „Les Mills National team“, najveći svjetski pružač usluga grupnog treninga, održao je svoju konvenciju pod nazivom „Become a hero“.



Svoj show su također imali vodeći svjetski bodybuilderi, a održan je i casting za fitness model 2009.

Po 5. put zaredom održan je „Fit for fun Cycling Festival“ – biciklistički maraton na kojem je nastupilo oko 550 entuzijasta i fanova spinning-a svih dobnih skupina.

U hali 5 održana je DFAV konvencija ( DFAV – njemačka udruga fitness i aerobic trenera) – na kojoj su predstavljeni noviteti i budući trendovi. Sve veća poveznica između liječnika i voditelja fitness centara prezentirana je na zajedničkom štandu pod nazivom FIBOmed.

„Innovation award“ – nagrade za inovacije podjeljene su jubilarni 10. put u 3 kategorije u hali 7. Prikazani su i svi pobjednici u proteklih 10 godina koji su promijenili svijet fitnessa – primjerice pobjednik iz 2002. godine „Power plate“ ili pobjednik iz 2007. „Cardio Wave“.



Pratili smo i vrlo atraktivnu prezentaciju funkcionalnog treninga u hali 3 u izvedbi „Life fitnessa“, a nešto kasnije i „Technogym-a“. U ovoj hali izlagali su vodeći proizvođaći sprava za vježbanje, poput „Precor-a“, „Gym 80“ i mnogih drugih koji su pokazali svoje novitete. Uz tradicionalne sprave, hidraulične sprave za kružni trening mogle su se vidjeti na svakom koraku. Da su kružni i funkcionalni trening definitivno hit u svijetu, pokazala je vrlo dojmljiva prezentacija „Freemotion fitness-a“ čije su sprave impresivne i inovativne u tom segmentu.

Na njihovom štandu je vrlo uspješno prezentiran DVD „Dream gym mania“ – funkcionalni trening by Dream gym koji je predstavio kineziolog Tomislav Dolušić. To je samo još jedna potvrda da se i u Hrvatskoj vrlo kvalitetno radi i da i mi imamo što ponuditi svjetskoj fitness eliti.



Možemo ustvrditi kako je jubilarni 25. fitness sajam FIBO 2009 opravdao sva očekivanja, pa i više od toga. Sve je prštalo od pozitivne energije koju su širili fitness fanovi iz cijelog svijeta. Ostaje nam potruditi se da dio te atmosfere prenesemo u naše fitness i wellness centre!

Tomislav Dolušić, prof.
Osobni fitness&fit box trener
www.dreamgym.hr

Objavljeno 29.07.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija