U bojama jeseni: Kremasti rižoto od bundeve

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
4 osobe
40min

Krenula je sezona raznih bundeva i tikvi i zato je vrijeme za preukusan rižoto od butternut tikve. Butternut tikva će ovom rižotu dati kremasti i božanstven okus.

Ako ste se ikad pitali kako dobiti savršen kremasti rižoto. sada imate odgovor na to pitanje. Bacite se na pripremu i degustaciju ovog jela!

Sastojci:

  • 700 g očišćene bundeve
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice maslaca
  • 270 g riže
  • 150 ml bijelog vina
  • 750 ml temeljca / juhe (ako nemate, može topla voda)
  • 1 lovorov list
  • 50 g grana padana
  • sol, papar, začini po želji

riza

Priprema:

Očistite i nasjeckajte bundevu, luk i češnjak nasjeckajte i dinstajte na maslinovom ulju i žlici maslaca dok luk ne poprimi staklenastu boju.

Dodajte narezanu bundevu i rižu, dinstajte 5 min, ulijte bijelo vino, pustite da krene kuhati, zatim dodajte vruću juhu (ili temeljac, ili ako nemate toplu vodu) da prekrije rižu i bundevu.

Dodajte začine (sol, papar) i kuhajte, zatim poklopite i pustite kuha (ne na skroz jakoj vatri da vam dno ne zagori), povremeno dolijevajte tekućinu u rižu i bundevu, uvijek mora biti tekućine da se može kuhati, kuhajte poklopljeno, sve skupa postupak traje cca 25-30 minuta.

Pri samom kraju dodajte ostatak maslaca i grana padano, još začina po želji i sve pomiješajte.

Rižoto je spremno za jelo!

Objavljeno 21.10.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti