Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

S ljubavlju, jaja bez logike.

jaja

 Prije par godina u nekoj od sezona američkog Masterchefa sudjelovala je slijepa amaterska kuharica. Još tada su mi misli o tome bile vrlo  podijeljene, s jedne strane logično je da su joj okusi zbog nedostatka jednog osjetila izrazito istančani, s druge me jako bunio taj koncept. Kako netko može isporučiti jelo koje ne vidi, čak i ako je u mogućnosti probati ga nema potpunu percepciju finalnog tanjura. Na kraju je showa slijepa kuharica pobijedila, doduše, i dalje se dvoumim je li zasluženo ili zbog stvarno dobre televizijske priče. Kako bilo, ne pišem ovo da promoviram ionako već pre promovirane američke priče u kojima je sve idealno i gdje kućanice tope kile od same pomisli na dijetu.

jaja

1 jaje

1 šalica prosa

2 šalice vode

1 šalice sojinog mlijeka

1 narribane tikvice

1 manja kuhana cikla

200 ml sojinog jogurta

Sol, papar, mljeveni kim, kurkuma, sjemenke (koje imate)

Pomiješati vodu i mlijeko, posoliti i skuhati proso. Kada se proso ohladio dodati mu naribanu tikvicu, kim, kurkumu i sjemenke te zamješati u kompaktnu smjesu. Staviti u kalupe za pečenje (mi smo koristili kockaste, metalne kalupe, ali ako ih nemate poslužit će i kalupi za muffine), dobro utisnuti na podlogu i na vrh smjese razniti jaje. Od cikle, jogurta i kopra napraviti dresing, tako da jednostavno sve sastojke izblendate u blenderu.

Prava je istina to da možeš raditi sve što poželiš, makar to ne imalo smisla i bježalo od svake logike ovog svijeta. Moja priča o jajima me zapravo podsjetila na tu Masterchef priču. Naime, ja sam iznimno alergična na jaja, toliko alergična da mi od samog kontakta sa žumanjkom ili bjelanjkom ruka nabubri, a spletom okolnosti ih pripremam gotovo svaki dan.

Cura s televizije nije vidjela, ali je okusila… Ja vidim i prisjećam se okusa iz djetinjstva, dok još nisam izgledala kao da me ispikao cijeli roj pčela nakon što bi ga pojela. Stvari funkcioniraju bez logike, ako ih stvarno volite, ili u mom slučaju ako stvarno volite osobu za koju ih pripremate. I to su čari ovoga svijeta, ništa te ne treba kočiti da radiš ono što voliš.

Objavljeno 13.08.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija