Zobena pita od jabuka

Zobi i zobenima nikad kraja.:D

Ova pita je zapravo nešto između prhke i biskvitaste, a umjesto jabuka možete upotrijebiti i šljive ili breskve, samo ih tanko narežite.

Pripremite:

220g zobenog brašna
50g mljevenih badema ili lješnjaka
2 žlice kokosovog ulja
2 žlice meda (možete upotrijebiti smeđi šećer ili sladilo)
2 žličice praška za pecivo
1 jaje
po potrebi malo mlijeka

7 srednje velikih jabuka
2 žlice suhih brusnica
1 žličicu cimeta
2 žlice zobenog brašna
orašasti plodovi za posipanje (po želji)


Istucite jaje s medom, dodajte kokosovo ulje. Umiješajte zobeno brašno i prašak za pecivo pa zamijesite tijesto. Ako je prekompaktno, dodajte 2-3 žlice mlijeka. Stavite u hladnjak i ogulite jabuke.

Jabuke zatim narežite, dodajte brusnice posipajte cimetom i s dvije žlice zobenog brašna. Dobro promiješajte. Razvaljajte tijesto, utisnite ga u namašćeni kalup. Ravnomjerno rasporedite jabuke, posipajte s malo nasjeckanih orašastih plodova i/ili zobenih pahuljica i pecite 30-40min na 180C. Ako želite ubrzati vrijeme pečenja, prethodno prodinstajte jabuke na malo kokosovog ulja ili maslaca.


Tijesto s medom brzo tamni pa možete na sredini pečenja pitu prekriti papirom za pečenje. Prije posluživanja malo "pošarajte" medom.

Kakav ti je post? 
Odličan recept! :D :D
ivanagloria
12.04.17. u 16:16
line
Hvala! :):)
maja_jduo
30.04.17. u 21:34
line
2 Komentara
Zadnji postovi od maja_jduo:
  • Pomfri od tikvica (LCHF) x 18
    Ako ste ljubitelj tikvica poput mene, onda vjerojatno stalno smišljate nove načine pripreme ovog voća. Da, kulinarski su povrće i tako se pripremaju, ali tikvice su zapravo voće. Iako su meni najdraže same, samo lagano prodinstane s malo maslinova ulja, često pripremam i razne vrste polpeta, lazanje i mnoga druga jela. Radi brata i njegove cure, koji se hrane po LCHF principima ovaj put sam pripremila pomfri od tikvica, s bademima i parmezanom. Ako ne želite koristiti parmezan, upotrijebite s...
  • Carski drobljenac ili Kaiserschmarren x 7
    Carski drobljenac jedno je od onih jela koja me odmah podsjete na djetinjstvo. Baka ga je najčešće radila na klasičan način - s grožđicama natopljenim u rumu, koji bi zamirisao cijelu kuhinju. Meni je bila draža varijanta s džemom od šljiva, ali i sa svježim voćem pa ga upravo na taj način najčešće pripremam. Mnogi kažu da je drobljenac slatki omlet ili neuspjeli, polomljeni omlet, ali iako na prvi pogled neugledno jelo, jako je ukusno. Ujedno i jedno od najdražih jela cara Franje Josipa, po ...
  • Green balance smoothie x 4
      Green balance New Formula je koncentrirana alkalna superhrana, takozvana „zelena“ formula sačinjena od 11 izuzetnih biljaka pažljivo odabranih i međusobno izbalansiranih u sinergiji sa cinkom koji doprinosi normalnom kiselinsko baznom metabolizmu i normalnoj funkciji imunološkog sustava. Obzirom da često radim smoothieje svih vrsta, ovaj opis Green balance praha odmah me privukao. Naravno, smoothie možete napraviti bez ikakvog praha, od samog voća ili povrća, no zašto ga ne biste "pojač...
  • Slane pogačice ili muffini bez brašna (LCHF) x 7
    Jaje je izuzetna namirnica velike hranjive vrijednosti, bogata mikromineralima i vitaminima. Odličan je izvor fosfora, selena, riboflavina, željeza, cinka, vitamina A, B6, B12, D i E. Prednost ove naoko jednostavne i obične namirnice je u tome da je možete pripremiti na bezbroj načina - kuhana, pečena na oko, kao omlet, kajgana, poširana, u raznim umacima, za povezivanje, zgušnjavanje, u kremama i kolačima... Budući da smo dečko i ja trenutno na prehrani koja se bazira na proteinima i mast...