Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Veganski čokoladni (aquafaba) mousse

Za ovaj recept bit će vam potrebna tekućina iz konzerve slanutka, o kojoj sam pisala u prethodnom postu. Ne brinite, miris i okus se ne osjete i nitko neće primjetiti da je mousse drukčijeg okusa u odnosu na uobičajeni. Pripazite samo da je čokoladna kvalitetna, a i da je aquafaba sobne temperature. Sladilo i dodatke birajte po vlastitom ukusu.

Pripremite:

oko 240ml aquafabe, tekućine iz konzerve slanutka

150g kvalitetne tamne čokolade

žličicu octa ili limunova soka/ ili prstohvat soli

po želji sladilo i neki od likera i začina: rum, chili, liker od naranče

 

Čokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari i ostavite da se hladi.

U drugoj posudi tucite tekućinu od slanutka s malo soli ili octa ili limunova soka. Za mousse biste trebali dobiti snijeg čvrstih vrhova, za što će vam trebati sigurno desetak minuta miksanja. Zatim postupno dodavajte šećer ili sladilo, ako vam je potrebno. Miksajte da se ujednači, ali da snijeg i dalje bude čvrst.

Zatim lagano spatulom pomiješajte s čokoladom. Pripazite, čokolada mora biti ohlađena i mlakasta, ne posve hladna jer će vam inače mousse biti zrnast. Izlijte u čaše i ostavite u hladnjaku da se hladi bar 4 sata.

Ukrasite po želji. Ja sam istukla šlag od čvrstog dijela kokosova mlijeka, dodala malo matcha praha i maline.

Objavljeno 31.10.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija