Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Teletina iz pećnice i ratatouille

Teletina je meso za koje me uz piletinu najčešće pitate. Kako je marinirati, peći, s čime je kombinirati. S teletinom se mnogo toga dobro slaže - kadulja i češnjak, ružmarin i limun, timijan, razni "obični", ali i egzotični začini. Ovaj put sam je marinirala na poprilično jednostavan način - u ulju, mješavini soli, papra i dimljene paprike. Dodala sam luk i češnjak te je pekla u pećnici.

Kad u pećnici pečete čisto meso, bez kosti, imajte na umu da je vrijeme pečenja kraće. Meso s kosti pecite oko sat vremena po kilogramu, a bez kosti 40ak minuta. Uz to, meso s kosti je uglavnom sočnije pa pripazite na ono bez kosti, da ga ne presušite. Ne trebate ga ni okretati često. Jednom je dovoljno, da dobije lijepu boju s obje strane. Nemojte ga ni zarezivati, ni bockati jer će na taj način sokovi izaći iz mesa i dobit ćete suho pečenje. Meso ranije izvadite iz hladnjaka, da bude sobne temperature prije nego ga stavite u pećnicu.

Uz teletinu sam pripremila francuski ratatouille, poznati prilog od povrća, koje sam ovaj put rezala na kockice. Vi povrće možete narezati na ploške i umjesto u tavi peći ga također u pećnici.

Pripremite:

oko 1 kg teletine

1 žlicu dimljene paprike

sol

svježe mljeveni papar

2 glavice luka

nekoliko režnjeva češnjaka

 

Od začina i ulja napravite marinadu pa utrljajte u meso. Dodajte luk narezan na četvrtine i režnjeve češnjaka. Ostavite bar sat vremena. (Meso možete marinirati i dan ranije.)

Zagrijte pećnicu na 200C. Meso stavite u tepsiju ili vatrostalnu posudu. Prekrijte folijom. Pecite 40ak minuta, zatim skinite foliju, okrenite meso i ostavite još 15ak minuta. Pred kraj možete upaliti opciju ventilator.

 

Dok se meso peče, za ratatouille pripremite:

1 srednje veliku glavicu luka

par režnjeva češnjaka

2 srednje velike tikvice

1 patlidžan

2-3 paprike

2 rajčice

sol

svježe mljeveni papar

origano

bosiljak

 

Luk i češnjak nasjeckajte i pirjajte na maslinovu ulju. Kad se luk zastakli, dodajte tikvice narezane na kockice. Zatim dodajte patlidžan, paprike i povremeno miješajte. Povrće bi trebalo omekšati, ali ne da se raspada, već da kockice ostanu kompaktne.

Pred kraj dodajte rajčice. Začinite. Poslužite uz meso.

 

 

 

 

 

Objavljeno 30.06.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija