Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Posipanke s heljdinim brašnom i voćem

Mnogima poznatiji kao crumble, ali kod mene su to uvijek posipanke jer ih tako naziva moja baka Ličanka.

Možete upotrijebiti razne vrste voća - šljive, breskve, nektarine, maline, a umjesto heljdinog brašna integralno, zobene pahuljice.. Kombinacija je bezbroj.

Pripremite:

10ak marelica

200g trešanja

100g badema

80g heljdinog brašna

2 žlice lana

1 žlicu sezama

1 žlicu suncokretovih sjemenki

žlicu lucuma praha (možete staviti i steviju ili sladilo po želji)

pola žličice cimeta

5 žlica kokosovog ulja

kokosov čips

 

Voće operite, očistite i narežite pa stavite u jednu srednje veliku posudu ili 6 manjih kalupa. Pecite 20ak minuta na 180C. 

Pomiješajte heljdino brašno, mljevene bademe, samljevene sjemenke i lucuma prah. Dodajte cimet, a po želji i vaniliju ili neki drugi začin. 

Ulijte otopljeno kokosovo ulje, napravite mrvice.

Izvadite voće iz pećnice, posipajte mrvicama i pecite još 10-15min. Možete posipati i s malo kokosovog čipsa. 

Poslužite samo ili uz sladoled od vanilije.

Objavljeno 12.06.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija