Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

PB&J zobena pita od sira

Ako volite klasičnu, bakinu pitu od sira i jogurta, ovo je njezina malo manje kalorična, zobena verzija. Uz dodatak maslaca od kikirikija ili kokosovog ulja i sezonskog pekmeza od jagoda, idealna slastica.

Pripremite:

200g zobenog brašna
50g orašastih plodova
2 žličice praška za pecivo
3 žlice maslaca od kikirikija ili kokosovog ulja
sladilo/agava/med u količini koja zamjenjuje 60g šećera
koricu 1 neprskanog limuna
3 žumanjka

za kremu:
500g svježeg sira
200g grčkog kremastog jogurta
3 bjelanjka
prstohvat soli
sladilo u količini koja zamjenjuje 100g šećera
domaći pekmez od jagoda (niskokalorična verzija bez šećera)

Pomiješajte zobeno brašno, mljevene bademe i prašak za pecivo. Dodajte sladilo i koricu neprskanog limuna. Ako koristite med, istucite ga sa žumanjcima pa ulijte u suhe sastojke. Umiješajte maslac i zamijesite tijesto. Ako vam se učini suho, dodajte žlicu-dvije ledene vode. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak.

Zagrijte pećnicu na 180C.
Izmiksajte bjelanjke i malo soli u snijeg. Sa strane izmiksajte svježi sir, jogurt i sladilo. Po želji dodajte limunov sok.
Pomiješajte, ali tako da lagano lopaticom umiješajte snijeg u sir. Izvadite tijesto, malo više od pola razvaljajte i stavite u namašćenu tepsiju ili tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ispikajte vilicom i pecite na slijepo 5 minuta.


Izvadite iz pećnice, premažite domaćim pekmezom od jagoda. Nalijte smjesu od sira i na nju naribajte ostatak tijesta. Malo pekmeza rasporedite i odozgo po tijestu (ako ne želite, ne morate). Pecite još 25-30ak minuta.

Ako radite tijesto s medom, brže će tamniti pa prekrijte kolač papirom za pečenje.

 

Objavljeno 10.06.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija