Inspiraciju za ovaj recept pronašla sam na jako mi dragom blogu - Ja u kuhinji. Preporučam da pogledate, budući da ima odličnih recepata u svim kategorijama.
Pripremite, za 2 porcije:
150g heljdine kaše
1 veću jabuku ili 2 manje
pola žličice cimeta
3 žlice brusnica
5-6 suhih marelica
2 žlice lješnjaka
2 žlice badema
sok i koricu 1 naranče
med ili sladilo
Heljdu skuhajte u 300ml vode na umjerenoj vatri. Kada se skuha i upije tekućinu, dodajte sladilo ili med, narezane suhe brusnice, marelice ili neko drugo suho voće po želji. Promiješajte i ostavite sa strane.
Nasjeckajte bademe i lješnjake, narežite jabuku na manje komadiće ili šnitice, iscijedite naranču i naribajte koricu.
U kašu umiješajte koricu i sok naranče, dodajte cimet. U tankom mlazu ulijte med ili umiješajte sladilo. Dobro promiješajte. Dodajte narezanu jabuku i orašaste plodove. Možete jesti i toplo i hladno.
Objavljeno 22.07.2016.